Jump to content

Instalacja Fedory, Poradnik

WalDo
 Share

Recommended Posts

Ponieważ nie wszyscy umieją trafić na naszą wiki, więc postanowiłem podpiąć temat z linkiem

Poradnik Fedory

Zachęcam również wszystkich użytkowników do czytania pozostałych artykułów oraz do ich rozwijania/poprawiania i pisania nowych.

[EDIT]
Aktualizacja adekwatnie do najnowszego wydania Fedory.

Edited by Sorror
Aktualizacaja (2) - uniwersalny tytuł linku oraz tematu
  • Upvote 1

• 2 weeks later...

Problem (chwilowo) rozwiązany. Jak napisał mi _Pat

Generowanie strony poradnika "konsumuje" zbyt dużo pamięci. Tymczasowo zwiększyłem ten limit

Krótko mówiąc trzeba podzielić stronę na kilka mniejszych, bo po dopisaniu kolejnych porad błąd się znowu pojawi, a zasoby pamięci przeznaczone na Wikipedię nie są nieograniczone.

Nie lubię się wypowiadać w imieniu innych, ale tym razem zaryzykuję i w imieniu zarówno swoim jak i wszystkich korzystających z poradnika podziękuję borzole, który od razu zabrał się do porządków - jak widać wirtualizacja i serwery WWW jako tematy nieco bardziej zaawansowane wyleciały do osobnych kategorii co zmniejszyło "pamięciożerność" strony i zapewne uchroni nas przed kolejnymi awariami tego typu.

Sądzę, że można by jeszcze odchudzić rozdział "Aplikacje" przenosząc do osobnych artykułów porady dot. Open Office oraz aplikacji Google.

[EDIT]

Przeoczyłem wątek założony przez borzole. Wszelkie uwagi dot. awarii i sposobów dzielenia strony proszę wpisywać → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=21936

Edited by WalDo

Nie lubię się wypowiadać w imieniu innych, ale tym razem zaryzykuję i w imieniu zarówno swoim jak i wszystkich korzystających z poradnika podziękuję borzole, który od razu zabrał się do porządków
Kurcze, czuję się zmieszany. Dziękują mi za to że zrobiłem kilka razy kopiuj wklej. sokar620 widzę ciągle coś edytuje, koryguje, a jemu nikt nie dziękuje. WalDo naprawdę nie musisz mi słodzić, mam od tego kilka przyjaciółek. One słodzą, Ty słodzisz, czuje się jak torcik. :lammer:

@sokar620

Dziękujemy ! :D

Eee, tam. Zaraz "słodzenie". Landrynki sobie kup :P

Ja po prostu podziękowałem. A że kilka osób zwróciło na to uwagę (a prawdopodobnie jeszcze więcej zobaczyło pustą stronę, ale o tym nie powiedziało), to pozwoliłem sobie "w imieniu..." i od razu mi przypomniałeś dlaczego powinienem mówić tylko z siebie.

Co do podziękowań dla @sokar620 - nie będę szukał, ale jestem prawie pewien, że już mu kiedyś dziękowałem. Co najmniej za super stronę o budowaniu paczek. No, może nie w imieniu ogółu, ale jak widać lepiej wyrażać własne zdanie w swoim własnym imieniu.

• 1 month later...

Trzeba przyznać, że poradnik jest jedną z rzeczy, która mnie przyciąga właśnie do Fedory. Jak komuś polecam Fedorę - to zawsze dodaję, że jest ten bardzo przydatny poradnik.

Także, kawał dobrej roboty. Ubuntu może i ma mnóstwo poradników, ale nie ma tak dokładnego i przejrzystego jak ten.

To jest dobre, że instalując Fedorę, krok po kroku wklejam sobie komendy z poradnika, nie muszę za każdym razem szukać na google (a pewne rzeczy się zapomina).

• 9 months later...

Nawiązując do poprzedniej wypowiedzi

Trzeba przyznać, że poradnik jest jedną z rzeczy, która mnie odrzuca właśnie od Fedory. Jak komuś polecam Fedorę - to zawsze uprzedzam, że jest ten bardzo przydatny poradnik jest niedostęny. :)

Także, kawał dobrej roboty poszedł w p.....

Windows

Blue screen

Poradnik Fedora

Blank Screen

Artykuły

Blank Screen

Ubuntu, Debian, OpenSuse może i mają mnóstwo poradników, ale nie ma tak dokładnego i przejrzystego jak ten (Fedora) za to Ubuntu, Debian, OpenSuse mają je stale dostępne oraz bardziej rozbudowane fora (polskojęzyczne)

pozdrawiam

deepdive

@deepdive

Prawdopodobnie przeciazenie, niektóre artykuly sie laduja inne nie. Napisze zaraz do _PaT, przydzieli wiecej zasobów wirtualce i bedzie lepiej. Nastepnym razem szukaj administratora strony, a nie wyskakujesz z sarkazmem do uzytkowników. A wzmianka o rozmiarach i dostepnosci forum, byla calkiem nie na miejscu.

[EDIT]

wyslalem, teraz wszystko w rekach _PaT'a, no chyba ze zabalowal i przeczyta wiadomosc za 3 dni

• Upvote 2

• 3 weeks later...

Przepraszam, znalazlem przez google.

Zródlo:

http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/23493-konieczna-ciagla-zmiana-jezyka-w-gdm/

http://wiki.fedora.pl/wiki/Plik:Jezyk.png

Admin lub moderator mozesz usuniety mój ten post.

Mam problem jezyk po instalowalem.

Temat plyta ISO:

Fedora-14-i686-Live-Desktop

32 bit i 675MB

Zródlo: http://fedoraproject.org/pl/get-fedora-options

W instalowac przy english i wybralem Polish ale nadal pokazywal English i dalej.

Po czym instalowalem i restart komputer ale nadal english.

Co mam robic zeby zmienic jezyk po polsku? Bo nie moge znalazlem ustawienia jezyk.

• 3 years later...