DAREK WL. Napisano Grudzień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2009 A ja chciałbym prosić którąś z osób które umieją dobrze kompilować różne pakiety , aby zrobiła RPM-a z programem ZYNADDSUBFX dla Fedory 12 . Ale takiego rpm-a z którego zainstalowany program bedzie sie uruchamiał od razu po zainstalowaniu , bez dodatkowych serwerów dźwięku , jakichś JACKÓW czy innych . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunny1985 Napisano Styczeń 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2010 eloł w skypcie zwikirepo z zenity jest literówka w funkcji show_menu_rpmlis Jeśli można coś zaproponować to zamiast zwykłego ściągania można użyć małej funkcji : vwget(){ TITLE="Visual_Wget" TEXT="Ściąganie_pliku" wget $@ 2>&1 | tee /dev/stderr |sed -u "s/^ *[0-9]*K[ .]*\([0-9]*%\).*/\1/" |zenity --title=$TITLE --text=$TEXT --progress --auto-kill 2> /dev/null } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2010 Niestety pomysł z paskiem postępu w zenity dla wget jest niekompletny. Niby działa, ale przerwanie ściągania przez naciśnięcie "Anuluj" powoduje zawieszenie skryptu najwyraźniej proces przechodzi w tło. Gdyby ktoś chciał rozwiązać tę zagłostkę to proszę: zwikirepo.lab problem to funkcja download() przy czym stara funkcja download_terminal() działa bez zarzutu. Z użyciem paska wiążą się też inne mankamenty: - nie można go zminimalizować - nie widać gdzie się zapisuje plik - i w ogóle wszystko to co w terminalu widać, tutaj trzeba kombinować, żeby dodać ale zostawię go jako ciekawostkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunny1985 Napisano Styczeń 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2010 brakuje --auto-close? O widze,że dodane i działa - nie widać gdzie się zapisuje plik wget -P "$DIR" "$1" "${RPMLIST[${RPMNR}]}" 2>&1 \ | tee /dev/stderr \ | sed -u "s/^ *[0-9]*K[ .]*\([0-9]*%\).*/\1/" \ | zenity --title="$TITLE" --text="$TEXT""\nDo katalogu:""$DIR" --progress --auto-kill --auto-close 2> /dev/null Ogólnie bardzo fajny skrypt. Czemu nie ma ocji instalacji od razu przez yum localinstall (nogpgcheck)?? edit : OK już widzę w czym problem z tym "Anuluj" obejście : zenity wysłać w tło i ptem zrobić pętelkę: while pgrep zenity do sleep 1 done pkill wget wcześniej trzebaby wyłączyć ikonkę powiadomienia o aktualizacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2010 * No jakoś dziwnie, bo mi nie działa pomimo --auto-kill, a --auto-close jest do czego innego. Mówimy o tym samym problemie? * Właściwie to miało być na początku z możliwością instalacji, ale były problemy i skupiłem się tylko na ściąganiu. Widziałem, że Twój skrypt zakładał uruchomienie jako root, a mi to było nie na rękę. W końcu ściągnąć paczki może każdy. Jak chcesz to się pobaw i rozbuduj, ja zwyczajnie nie mam czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widunia Napisano Luty 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2010 Dodałam plasmoidy. Mam pytanie, jak panowie zapatrują się na zrobienie jednego pakietu z plasmoidami, np. w jedym pakiecie cwp, photooftheday, daisy i inne ciekawsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunny1985 Napisano Luty 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2010 jasne. Czemu nie. Tylko niech będzie w konflikcie z pojedynczymi paczkami,żeby nie mieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Luty 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2010 Wydaje mi się, że pojedyncze paczki są jednak lepsze. Niektóre plasmoidy są aktualizowane dość często, inne odwrotnie. W przypadku wystąpienie błędów też lepiej jest operować na pojedynczej paczce, np. Daisy 0.0.4.21 powoduje wywalanie plazmy. Za tydzień premiera Kde 4.4 i też niektóre plazmidy wystarczy rekompilować, inne takie jak fancytasks wymagają zmian w kodzie (należy pewnie oczekiwać częstszych aktualizacji). Pewnie zanim 4.4 dostanie się do repozytorium z aktualizacjami większość plazmiodów będzie dostosowana, ale nie wszyscy chcą tyle czekać .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo_Esc Napisano Luty 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2010 Jeżeli ktoś jest zainteresowany to tu : Link jest SPEC dla GSQL z wersją do połączenia z Oracle. Informacje w post'cie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Grudzień 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2010 (edytowane) To ja dodam libkml w wersji 1.2.0. W repo Fedora jest tylko wersja 0.6.1. Paczki sa zarówno dla Fedora 13 jak i Fedora 14. Do pobrania tutaj --- Edit W moim wiki znajduja sie równiez paczki eee-control dla Fedora 14. Zrobilem je bo chyba poprzedniemu opiekunowi zapomnialo sie, a Fedora 14 wymaga juz python2.7 wiec poprzednie nie dzialaly. Do pobrania tutaj ---- Edit Skoro mi tak dobrze idzie to dodalem jeszcze Gnapi w wersji 0.2.1 dla Fedora 14. Do pobrania tutaj. Edytowane Grudzień 9, 2010 przez 3k_PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Styczeń 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2011 Chciałbym aby do naszego psedo repo trafiły paczki z Operą. Czy jest to możliwe, czy są jakieś przeciwwskazania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2011 Nasze pseudorepo na wiki to tylko strona z listą, co umieścisz to będzie. Te prawdziwe repozytoria są utrzymywane przez kilku forumowiczów i to do nich powinieneś się zgłosić. Opera jest dostępna m.in. w repozytoriach ruskiego remixu. Zainstaluj paczki * russianfedora-free-release * russianfedora-nonfree-release ze strony http://mirror.yandex.ru/fedora/russianfedora/russianfedora/free/fedora/releases/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2011 (edytowane) Chcialbym aby do naszego psedo repo trafily paczki z Opera. Czy jest to mozliwe, czy sa jakies przeciwwskazania?Celem - jak to nazywasz - "pseudo repo" bylo wstawianie paczek dla Fedory nieosiagalnych w inny sposób. Opere mozna sciagnac ze stron Opera.com. Jesli chcesz miec wygodnie, to doinstaluj sobie repo Russianfedora. Oni paczkuja niemal na biezaco m.in. Opere - w kazdym razie u mnie wczoraj na liscie update'ów pojawila sie wersja 11.01. Tylko trzeba ostroznie z tym repo, zeby sobie nie nagrzebac w systemie - oni sa mniej wiecej na poziomie rpmfusion-testing, wiec niektóre paczki moga nie byc stabilne, chociaz u mnie nie ma z tym problemów a mam wlaczone od okolo 3 m-cy. [EDIT] Jakby ktos byl zainteresowany wyzej wspomnianym repo to instalacja dla F14 "skopiuj i wklej": rpm -Uvh http://mirror.yandex.ru/fedora/russianfedora/russianfedora/free/fedora/releases/14/Everything\ /x86_64/os/russianfedora-free-release-14-1.noarch.rpm \ http://mirror.yandex.ru/fedora/russianfedora/russianfedora/nonfree/fedora/\ releases/14/Everything/x86_64/os/russianfedora-nonfree-release-14-1.noarch.rpm Edytowane Styczeń 29, 2011 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi