Jump to content

Repo Użytkowników

Sloan
 Share

Recommended Posts

A ja chciałbym prosić którąś z osób które umieją dobrze kompilować różne pakiety , aby zrobiła RPM-a z programem ZYNADDSUBFX dla Fedory 12 .

Ale takiego rpm-a z którego zainstalowany program bedzie sie uruchamiał od razu po zainstalowaniu , bez dodatkowych serwerów dźwięku , jakichś JACKÓW czy innych .

• Downvote 1

• 1 month later...

eloł

w skypcie zwikirepo z zenity jest literówka w funkcji show_menu_rpmlis

Jeśli można coś zaproponować to zamiast zwykłego ściągania można użyć małej funkcji :

vwget(){

TITLE="Visual_Wget"

TEXT="Ściąganie_pliku"

wget $@ 2>&1 | tee /dev/stderr |sed -u "s/^ *[0-9]*K[ .]*\([0-9]*%\).*/\1/" |zenity --title=$TITLE --text=$TEXT --progress --auto-kill 2> /dev/null

}

Niestety pomysł z paskiem postępu w zenity dla wget jest niekompletny. Niby działa, ale przerwanie ściągania przez naciśnięcie "Anuluj" powoduje zawieszenie skryptu :huh: najwyraźniej proces przechodzi w tło.

Gdyby ktoś chciał rozwiązać tę zagłostkę to proszę:

zwikirepo.lab

problem to funkcja download() przy czym stara funkcja download_terminal() działa bez zarzutu.

Z użyciem paska wiążą się też inne mankamenty:

- nie można go zminimalizować

- nie widać gdzie się zapisuje plik

- i w ogóle wszystko to co w terminalu widać, tutaj trzeba kombinować, żeby dodać

ale zostawię go jako ciekawostkę.

brakuje --auto-close?

O widze,że dodane i działa :)

- nie widać gdzie się zapisuje plik

wget -P "$DIR" "$1" "${RPMLIST[${RPMNR}]}" 2>&1 \
                | tee /dev/stderr \
                | sed -u "s/^ *[0-9]*K[ .]*\([0-9]*%\).*/\1/" \
                | zenity --title="$TITLE" --text="$TEXT""\nDo katalogu:""$DIR" --progress --auto-kill --auto-close 2> /dev/null

Ogólnie bardzo fajny skrypt.

Czemu nie ma ocji instalacji od razu przez yum localinstall (nogpgcheck)??

edit :

OK już widzę w czym problem z tym "Anuluj"

obejście : zenity wysłać w tło

i ptem zrobić pętelkę:

while pgrep zenity
do
sleep 1
done
pkill wget

wcześniej trzebaby wyłączyć ikonkę powiadomienia o aktualizacjach

* No jakoś dziwnie, bo mi nie działa pomimo --auto-kill, a --auto-close jest do czego innego. Mówimy o tym samym problemie?

* Właściwie to miało być na początku z możliwością instalacji, ale były problemy i skupiłem się tylko na ściąganiu. Widziałem, że Twój skrypt zakładał uruchomienie jako root, a mi to było nie na rękę. W końcu ściągnąć paczki może każdy. Jak chcesz to się pobaw i rozbuduj, ja zwyczajnie nie mam czasu.

• 5 weeks later...

Wydaje mi się, że pojedyncze paczki są jednak lepsze. Niektóre plasmoidy są aktualizowane dość często, inne odwrotnie. W przypadku wystąpienie błędów też lepiej jest operować na pojedynczej paczce, np. Daisy 0.0.4.21 powoduje wywalanie plazmy. Za tydzień premiera Kde 4.4 i też niektóre plazmidy wystarczy rekompilować, inne takie jak fancytasks wymagają zmian w kodzie (należy pewnie oczekiwać częstszych aktualizacji). Pewnie zanim 4.4 dostanie się do repozytorium z aktualizacjami większość plazmiodów będzie dostosowana, ale nie wszyscy chcą tyle czekać .... :)

• 10 months later...

To ja dodam libkml w wersji 1.2.0. W repo Fedora jest tylko wersja 0.6.1.

Paczki sa zarówno dla Fedora 13 jak i Fedora 14.

Do pobrania tutaj

---

Edit

W moim wiki znajduja sie równiez paczki eee-control dla Fedora 14. Zrobilem je bo chyba poprzedniemu opiekunowi zapomnialo sie, a Fedora 14 wymaga juz python2.7 wiec poprzednie nie dzialaly.

Do pobrania tutaj

----

Edit

Skoro mi tak dobrze idzie to dodalem jeszcze Gnapi w wersji 0.2.1 dla Fedora 14.

Do pobrania tutaj.

Edited by 3k_PL

• 1 month later...

Nasze pseudorepo na wiki to tylko strona z listą, co umieścisz to będzie. Te prawdziwe repozytoria są utrzymywane przez kilku forumowiczów i to do nich powinieneś się zgłosić.

Opera jest dostępna m.in. w repozytoriach ruskiego remixu. Zainstaluj paczki

* russianfedora-free-release

* russianfedora-nonfree-release

ze strony http://mirror.yandex.ru/fedora/russianfedora/russianfedora/free/fedora/releases/

Chcialbym aby do naszego psedo repo trafily paczki z Opera. Czy jest to mozliwe, czy sa jakies przeciwwskazania?

Celem - jak to nazywasz - "pseudo repo" bylo wstawianie paczek dla Fedory nieosiagalnych w inny sposób. Opere mozna sciagnac ze stron Opera.com.

Jesli chcesz miec wygodnie, to doinstaluj sobie repo Russianfedora. Oni paczkuja niemal na biezaco m.in. Opere - w kazdym razie u mnie wczoraj na liscie update'ów pojawila sie wersja 11.01. Tylko trzeba ostroznie z tym repo, zeby sobie nie nagrzebac w systemie - oni sa mniej wiecej na poziomie rpmfusion-testing, wiec niektóre paczki moga nie byc stabilne, chociaz u mnie nie ma z tym problemów a mam wlaczone od okolo 3 m-cy.

[EDIT]

Jakby ktos byl zainteresowany wyzej wspomnianym repo to instalacja dla F14 "skopiuj i wklej":

rpm -Uvh http://mirror.yandex.ru/fedora/russianfedora/russianfedora/free/fedora/releases/14/Everything\
/x86_64/os/russianfedora-free-release-14-1.noarch.rpm \
http://mirror.yandex.ru/fedora/russianfedora/russianfedora/nonfree/fedora/\
releases/14/Everything/x86_64/os/russianfedora-nonfree-release-14-1.noarch.rpm 

Edited by WalDo