96th Napisano Luty 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2010 Tak jak w temacie. Po zalogowaniu, muszę czekać zbyt długo aby GNOME załadował ikony na pulpicie. Można to zoptymalizować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2010 Define "wieki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Luty 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2010 Define "wieki". Define "zbyt_dlugo" Pewnie dodałeś jakąś aplikację do autostartu która opóźnia wszystko z jakiegoś powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Luty 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 Właśnie nie, nawet pousuwałem kilka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 Prawdę mówiąc mam to samo od F12. W F11 GNOME startowało chyba z minutę szybciej. Widać tak to teraz działa i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 W F11 GNOME startowało chyba z minutę szybciej. Widać tak to teraz działa i tyle.Jak to minutę szybciej. To ile teraz się uruchamia? U mnie gdm (z autologowaniem)+gnome to 21 sekund na 3-letnim laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Luty 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 Nie wiem czy to ten sam problem co u mnie. U mnie po każdym zminimalizowani okien lb przełączaniu na inny obszar (wyłączone efekty) nie widać ikon pulpitu przez 2 sekundy. Ale jak np. kliknę na menu to wczytują się z dysku kilka sekund. Może w nowszych Fedorach owczytuje się całe menu od razu na starcie i przez to Ci tak muli. A w tym czasie to raczej obciąża procesor, dysk czy grafikę (pidstat, iostat, top)? Możesz przejrzeć $HOME/.local/share/applications , $HOME/.config/menus i $HOME/Pulpit wraz z włączoną opcją pokazuj ukryte pliki. Bo może coś ci naśmieciło (np. programy instalowane pod WINE). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Luty 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2010 Dobra, zrobiłem tak i działa optymalniej Dzięki. Close. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Winę za takie zachowanie zazwyczaj ponoszą 3 poniższe elementy: 1.) Wine 2.) Podpięty jakiś napęd pamięci masowej, którego ikona ma się pojawić na pulpicie 3.) Problem z widokiem Nautilusa(przy always_use_browser) Reszta zjawisk gnomo-opóźniających jest taka sama od GNOME 2.2 i pozwolę sobie jej nie wymieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Wywalcie konfiga Gnoma. Ja trzymam swoje ustawienia od... no od dawna i w porównaniu do usera założonego od razu na F12 jest ogromna różnica. Niestety nie chce mi się wszystkiego ustawiać od nowa, więc przecierpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi