EldoRados Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 Witam. Mam do Was pytanie odnośnie instalacji tego programu pod fedorą ?? Czy ktoś kiedyś zainstalował ?? http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm Próbowałem na różne sposoby ale nie dało rady zainstalować.. NetBeans zainstalowałem ale notepada++ nie mogę .. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 A co takiego ma notepad++ czego nie ma np. gedit lub geany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 Notepad++ instaluje i uruchamia się przez wine bez problemów. Jeśli masz Fedorę 64-bitową to prawdopodobnie potrzebujesz też wine.i686. Jeszcze lepiej wypróbuj geany, jak pisał thof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 Jeśli koniecznie chcesz mieć Notepad++ to ściągnij binarkę i odpal z WINE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EldoRados Napisano Kwiecień 9, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 Jeśli koniecznie chcesz mieć Notepad++ to ściągnij binarkę i odpal z WINE. Konkretnie jak mam to odpalić z WIne ?? Wine mam zainstalowane ale co dalej ?? Paczka ściągnięta Ok już zainstalowane.. A potrzebuje Notepada bo ma w sobie różnorodność dla programisty.. Wszystko w jednym Ps. A teraz pytanie awaryjnie tutaj.. Zaczęły mi znikać tapety.. Fizycznie są w backgrounds ale po wylogowaniu lub wyłączeniu systemu cały czas wywala mi pusty ekran ?? Została kwestia znikających tapet Ustawiam je jako domyślne ale i tak znikają proszę o pomoc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunny1985 Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 ps to w emailach. Tu jest forum 1 tmat = 1 problem Notepad ++ to aplikacja dla windows. W konsoli odpalasz wine nazwaprogramu.exe Oczywiście w katalogu z programem. Co zainstalowane. Notepada ++ nie trzeba nawet instalować. Rozpakowujesz i tyle. A potrzebuje Notepada bo ma w sobie różnorodność dla programisty.. Wszystko w jednym wink.gif Człowieku nie rozumiem cię. Kolorowanie składni to masz w prawie każdym edytorze tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EldoRados Napisano Kwiecień 9, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 ps to w emailach. Tu jest forum 1 tmat = 1 problem Notepad ++ to aplikacja dla windows. W konsoli odpalasz wine nazwaprogramu.exe Oczywiście w katalogu z programem. Co zainstalowane. Notepada ++ nie trzeba nawet instalować. Rozpakowujesz i tyle. Człowieku nie rozumiem cię. Kolorowanie składni to masz w prawie każdym edytorze tekstu. Tia prawie w każdym tylko nie każdy jest uniwersalny jak note++ Bardzo dobrze mi się w nim pisze ;D jeśli chodzi o programowanie,, Np. PHP,c++ i wiele innych uniwersalny do prawie wszystkich potrzebnych języków.. Inne niestety nie mają takiego zasobu.. Wszystko jest zainstalowane jak już wyżej pisałem .. I wcale nie trzeba pisać ścieżki dostępu po zainstalowaniu Wne wystarczy wyklikać paczkę binarną i dalej zainstaluj.. ..Śmiga aż miło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 rpm -ql gtksourceview2|grep language-specs Taak, gedit nie posiada takiego zasobu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EldoRados Napisano Kwiecień 10, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2010 rpm -ql gtksourceview2|grep language-specs Taak, gedit nie posiada takiego zasobu... Nie testowałem od niedawna przesiadłem się na Linuxa.. Thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Kwiecień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2010 To przetestuj sobie kate lub Quanta+. Z resztą do gedita wystarczy wtyczek doinstalować, i naprawdę dużo potrafi, więcej od notepada++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Kwiecień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2010 "vim" i wszystko jasne W konsoli: vimtutor pl Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2010 tylko geany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi