Raven Napisano Październik 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2010 Jakiś czas temu programiści kernela stwierdzili że radeonhd jest bez przyszłości (Szczegółów nie pamiętam) i będzie rozwijany tylko radeon. No ale nie wiem jak się ta historia skończyła Radeonhd nie jest już rozwijany. Wywalono go także z F14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2010 Radeonhd nie jest już rozwijany. Wywalono go także z F14. Przecież w zacytowanym przez Ciebie poście 3k_PL właśnie to napisał DAREK WL potrzebuje chyba trochę odpoczynku od tego forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Październik 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2010 Ponieważ przetestowałem już wiele dystrybucji linuksczy wersji unix-a mogę więc mogę pokusić się o wydawanie opinii o nich . Obrażanie się o to że bardziej pochwalam tą która jest największym konkurentem fedory , można porównać do postępowania kaczyńskiego który obraża się wielce na wszystkich którzy mają inne poglądy od niego . A sam nie widzi że źle robi .Mówienie że należy mi się odpoczynek od tego forum jest takl samo słuszne jak kiedyś zakazanie wyświetlania w tv publicznej niektórych filmów dlatego że zawierały one nieprawdę . Tak właśnie mi się wydaje e userzy fedorki myślą w pisowskim stylu ; my mamy rację , inni są źli . Najtrudniej jest uderzyć się we własne piersi . Dlaczego na suse można zainstalować stery ati w sposób klikalny ; klikalne instalowanie na suse Na Mepisie można użyć do instalacji Ati skryptu SGFXI . Sabayon ma wbudowane binarne stery Ati A jak sytuacja z Ati przedstawia sie na Fedorze Jeśli ktoś krytykuje to go do " czyśćca" tak jak oponentów prezesa pisu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2010 Chyba nie rozumiesz pojęcia 'wypowiadanie się na temat'. Mnie osobiście nie interesują Twoje opinie o różnych dystrybucjach, przeszkadza mi natomiast jeśli za wszelką cenę chcesz je wyrażać nie zważając gdzie i jak to robisz. Swoboda wypowiedzi nie oznacza, że możesz wejść do mojego domu i urządzać pikietę. Analogicznie, forum nie jest Twoją własnością i jeśli chcesz się na nim wypowiadać musisz przestrzegać obowiązujących zasad. Topicu zamknąć jeszcze nie mogę, proszę więc o zakończenie offtopu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Październik 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2010 Tak wlasnie mi sie wydaje e userzy fedorki mysla w pisowskim stylu ; my mamy racje , inni sa zli . Najtrudniej jest uderzyc sie we wlasne piersi . Cos Ci sie zle wydaje, nie zauwazylem by ktos na tym forum dowodzil o wyzszosci fedory nad innymi dystrybucjami, malo tego raczej mozna sie spotkac z opinia, ze fedora jest dosc specyficzna dystrybucja nie dla kazdego. Co prawda, byla kiedys mala wojenka z Debianowcami, ale topór zostal zakopany. Dlaczego na suse mozna zainstalowac stery ati w sposób klikalny ; klikalne instalowanie na suse Na Mepisie mozna uzyc do instalacji Ati skryptu SGFXI . Sabayon ma wbudowane binarne stery Ati A jak sytuacja z Ati przedstawia sie na Fedorze Jesli ktos krytykuje to go do " czyscca" tak jak oponentów prezesa pisu . Tu juz mocno przesadziles, tak jakby instalacja sterowników ATI na fedorze wymagala wiedzy tajemnej. A tymczasem wystarczy dodac 1 (slownie: jedno) repozytorium i zainstalowac paczke (a)kmod-catalyst. To jaka metode instalacji wybierzesz, czy przez konsole, czy tez przez narzedzie graficzne zalezy od Ciebie. Potem tylko restart i gotowe. Dla mnie jest to bajecznie proste i jesli komus, mimo wszystko ta czynnosc sprawia trudnosci tzn. ze zle wybral dystrybucje. I nie wmówisz mi, ze na ubu zamkniete stery dzialaja tez ze starszymi kartami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Październik 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2010 Mam to nieszczęście, że jeden z moich laptopów ma na pokładzie radeona. Odkąd pamiętam Ati i Fedora nie specjalnie się lubiły i zawsze stroną winną było Ati. Mówiąc bardziej dokładnie to Ati i po części pęd developerów Fedory do zamieszczania coraz nowszych wersji X servera. Fglrx zawsze był trochę z tyłu za Xami i to powodowało problemy. W tej chwili jedynym sensownym rozwiązaniem jest pozostanie przy otwartych sterownikach, które rozwijają się dość stabilnie. Można liczyć że w miarę uwalniania kodu przez Ati sterowniki będą coraz lepsze. Co do różnych dystrybucji, to Darku zobacz wersje X servera w tych distrach na których jak twierdzisz instaluje się drivery jednym kliknięciem. Weź Radeona X1100 i zainstaluj drivery własnościowe. Wykłócanie się która dystrybucja jest lepsza to jak wojna o edytor vim kontra emacs. Ps. Oczywiście każdy wie, że vim jest najlepszy Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2010 Przeciez w zacytowanym przez Ciebie poscie 3k_PL wlasnie to napisal Napisal tez, ze nie wie, jak sie ta historia skonczyla. Teraz juz wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi