DjSpider Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Witam, mam dwa problemy z komunikatorem Pidgin. Przy włączaniu programu mimo, że status ustawiony jest na 'dostępny' automatycznie jestem niewidoczny. Nie ma automatycznego sprawdzania pisowni. Mam zainstalowany pakiet aspell i purple-plugin-pack, niestety problemy dalej występują. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 2) Narzędzia -> Preferencje -> Rozmowy -> "Wyróżnianie błędów pisowni". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Grudzień 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 2) Narzędzia -> Preferencje -> Rozmowy -> "Wyróżnianie błędów pisowni". Mam to zaznaczone i nic:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Mając otwarte okno rozmowy kliknij PPM na miejsce gdzie wpisujesz tekst. W menu wybierz Język i zaznacz język w którym chcesz mieć sprawdzaną pisownię. Z tego co się orientuję to trzeba tak robić za każdym razem jeśli zaczynasz nową rozmowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Może spróbuj na chwilę wywalić stary konfig (folder ~/.purple) i sprawdź czy na świeżych ustawieniach nadal są problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Grudzień 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Klikając prawym myszy nie mam w menu nawet pozycji Język:/ Ale jak wywaliłem konfig i wróciłem z powrotem to póki co po restarcie mam taki status jaki chciałem, ale dalej nie sprawdza pisowni. Już kiedyś miałem taki problem i pamiętam, że chyba instalacja jakiejś paczki pomogła, ale głowy nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Mam zainstalowany pakiet aspell i purple-plugin-pack, niestety problemy dalej występują. Rozumiem, że masz zainstalowane pakiety aspell i aspell-pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Grudzień 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Rozumiem, że masz zainstalowane pakiety aspell i aspell-pl. Tak, pierwsze co to je zainstalowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Z tego co można wyczytać, to wtyczka Switch Spell jest w pakiecie purple-plugin_pack-pidgin, a nie w purple-plugin-pack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Grudzień 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Z tego co można wyczytać, to wtyczka Switch Spell jest w pakiecie purple-plugin_pack-pidgin, a nie w purple-plugin-pack. Mam obie paczki. A ta wtyczka Switch Spell to nie jest to co podkreśla byki. Dziękuję mimo wszystko za zainteresowanie tematem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2010 Pisz bez ogonków to nie będziesz robił błędów w języku polskim. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2010 hunspell-pl, nie aspell-pl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Grudzień 23, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2010 hunspell-pl, nie aspell-pl O! Wielkie dzięki od razu zaskoczyło;) [sOLVED] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marassz Napisano Lipiec 10, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2020 a mogę prosić o takie łopatologiczne wytłumaczenie co muszę zrobić aby ta pisownia była sprawdzana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi