necrordian Napisano Styczeń 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 Witam. Chciałem dziś przetestować kultową grę minecraft lecz niestety mam pewne problemy. Pracuję na Fedorze 14 jak coś. Próbowałem uruchomić instalator gry pod wine lecz wyskakiwał błąd że nie ma zainstalowanej javy. Zainstalowałem ją pod wine i teraz mam błąd : Could not create java machine. Podejrzewam że problem leży w javie, teraz tylko pytanie jak go rozwiązać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 * Nie uruchamiaj tego pod wine, bo to java. * Na stronie jest blad w linku, dlatego wersja na linuxa sie nie pobiera wget http://www.minecraft.net/download/minecraft.jar java -jar minecraft.jar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2011 * Nie nazywaj per "kultowa" gry, która ma dopiero rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ipsimus Napisano Październik 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2011 Wracając do tematu to od dwóch dni szukam sposobu, jak wykonać skrót, aby nie wpisywać za każdym razem wymaganego polecenia. Najlepiej gdybym miał po prostu ikonkę w grach. Czy ktoś mi w tym pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2011 Wybierz sobie dowolny plik desktop z katalogu /usr/share/applications/ skopiuj i zmodyfikuj. Samo polecenie to linia Exec=... EDIT: Zle wkleilem sciezke. Fixed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2011 Lub jesli nie korzystasz z KDE to podobne pliki w /usr/share/applications Dodatkowo (poza modyfikacja Exec=) zmien kategorie Categories=Game, to ikona pokaze sie w menu "Gry". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi