Jump to content

Fedora 15 - Data Wydania

mcaffey
 Share

Recommended Posts

testowal ktos? warto pobierac? mozna stabilnie pracowac? ;)
To jest "beta" - sprawdz sam, podziel sie opinia z innymi, zglos bugi.

[EDIT]

Jesli masz uwagi, to nie zapomnij zglosic na bugzille i podac parametry sprzetu.

Warto pobierac i instalowac. Dziala po prostu wszystko, tak samo jak w F14, tylko szybciej sie wlacza i jest Gnome3. Jedyne problemy moga byc z kmodami z rpmfusion, bo nie wszystko jest aktualne i trzeba troche ruszyc rpmbuilda, wiec dla posiadaczy bloadcoma, czy nvidii instalacja kompilatora nie jest od rzeczy. Siedze na becie drugi dzien i kompletnie nie mam potrzeby uzycia bugzilli. Nie znalazlem nawet jednego, glupiego buga, który nawet kwalifikowalby sie na przejrzenie googla i sprawdzenie jak to poprawic.

Instalowalem z formatem / i usunalem wczesniej konfig Gnoma. Okazalo sie, ze niepotrzebnie, bo na drugim koncie tego nie zrobilem i dziala swietnie. W instalatorze nic sie nie zmienilo, zaleznosci do pakietów sa w porzadku (jak ja Fedore), kodeki mam, gra i buczy. Dla domowego kompa nie ma sensu czekac.

I pomylilem sie, jednak w standardzie jest Python 2.7, ale trójka i pare modulów jest w repo.

ok to ja juz mam najnowsza fedore wszystko dziala szybciej o 2 razy niz na starej wersji :P a najlepsze jest to ze to dopiero beta i zapowiada sie calkiem konkretny produkt... :P

pierwszy bug przy starcie nie moze utworzyc folderu "run" ale system przechodzi dalej i tak laduje sie szybciej niz starsza wersja :P

Nie znalazłem nawet jednego, głupiego buga, który nawet kwalifikowałby się na przejrzenie googla i sprawdzenie jak to poprawić.

Fedora - creating better future ;)

Ja tam jeszcze przecierpię jakoś do wydania stabilnego, jednakże zacznę powoli robić porządki bo znowu zastanie mnie data i wszystki będzie "na hurra"

• 2 weeks later...

Witam. Gdzieś czytałem, że Fedora 15 (oczywiście mowa o wersji stabilnej a nie o becie) ma wyjść w okolicach maja tego roku. Wiecie może, czy to jest potwierdzona informacja ? Czy raczej w okolicach maja się pojawi, czy już wiadomo, że raczej będą przeciągnięcie (jak długie) ? Bardzo nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie - stąd ten temat ;) Pozdrawiam

witam

wersja stabilna fedory 15 pojawi sie 25 maja po tym terminie powinna byc ogolnodostepna pozdrawiam :rolleyes: