Onosendai Napisano Wrzesień 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2011 Mam nieprzyjemność pracy w takim oto środowisku. Jak widać na obrazku, niektóre litery się rozjechały. Przebudowałem cache czcionek fc-cache -fv i zero efektów po restarcie. Komuś nasuwa się jakaś solucja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2011 To była aktualizacja, czy format i instalka? Jeśli aktualizacja, to poszukaj w katalogu domowym plików z "font" w nazwie i pousuwaj (albo przenieś do jakiegoś katalogu jako backup) i wyloguj się na chwilę. W gnome-tweak-tool możesz zmienić fonty w Gnome3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2011 A masz zainstalowane wszystkie czcionki tak jak to opisane w poradniku? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Czcionki No i byl jeszcze taki temat → http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/21916-wyglad-czcionki-w-fedorze-taki-jak-w-ubuntu ale nie wiem czy to ma zastosowanie w Gnome 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2011 Masz możliwości zmiany każdej czcionki w gnome-tweak-tools (domyślna to Cantarell). Jaką masz kartę graficzną i jakiego sterownika używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onosendai Napisano Wrzesień 28, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2011 @SeeM to była świeża instalka. Czcionki są tak wyświetlane nawet po starcie z płytki. @WalDo instalowałem jedynie freetype przez yum bez pobierania czcionek Windowsa. @thof grafika: ATI Radeon Express X1250 - 128 MB, sterowniki: Gallium 0.4 on ATI RS600 Instalowałem catalist, ale skończyło się to tragicznie (reinstalka). Zmiana czcionek też nic nie dała, a wyłączenie antyaliasingu czcionek pogarsza czytelność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi