Goadanek Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 Jeszcze w sprawie alternative-status-menu.. Chwilę temu instalowałem F16 na lapku z kartą graficzną: Intel Sandybridge Mobile, i także zdarzyło się wywalenie w powietrze Gnoma po włączeniu tego dodatku... A przy Ati wszystko ok Kto to zrozumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 Przed chwilą WalDo zajrzałem i nie mogę znaleźć . Różne cuda , niewidy tam są a tak ważnej rzeczy jak stery do grafy Ati nie ma . Szkoda słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 Przed chwilą WalDo zajrzałem i nie mogę znaleźć . Różne cuda , niewidy tam są a tak ważnej rzeczy jak stery do grafy Ati nie ma . Szkoda słów Daj spokój... Nowa Fedora z nowym jajem i nie mnie nie dziwi, że stery się nie pojawiają. Zresztą w 15 stery do Radeona, nie współpracowały z Gnome 3, więc te też pewnie będą miały ten problem... Cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 Przed chwilą WalDo zajrzałem i nie mogę znaleźć . Różne cuda , niewidy tam są a tak ważnej rzeczy jak stery do grafy Ati nie ma . Szkoda słów @slabypingwin coś kiepsko szukasz. http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repoview/letter_k.group.html Szkoda słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 @slabypingwin cos kiepsko szukasz. http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repoview/letter_k.group.html Szkoda slów Jony, a mozesz mi pomóc i powiedziec, czemu te pakiety nie sa widoczne z poziomu yum-a? Na stronie faktycznie sa, ale yum search akmod-catalyst nie daje wyników.... Dziwne... Repozytoria dodawalem ze strony rpmfusion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 Goadanek - a spróbuj szukać nie akmod tylko kmod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 Goadanek - a spróbuj szukać nie akmod tylko kmod. Szukałem i tak... nic... i to mnie właśnie najbardziej zaskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 A yum update kiedy było robione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 A yum update kiedy było robione? Dzisiaj rano Ale właśnie przed chwilą się już pojawiły nowe pakiety... Rozumiem, że yum update jednocześnie aktualizuje listę dostępnych pakietów w repozytoriach? No więc dobrze, zainstalowałem sterowniki.... po czym bardzo szybko odinstalowałem Niestety w dalszym ciągu sterownik ati, nie obsługują Gnome3... Objawy: Rozjechane menu kontekstowe pod prawym przyciskiem myszy, przy wchodzeniu w podgląd/activities ekran przeładowuje się pokazując na chwilę artefakty... Niestety trzeba cierpliwie czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Listopad 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2011 Problemy z grafika wystepuja czesciej na nie-nvidiach. Czy ja wiem...kiedys jak mialem nVidia to moglem dac sie pokroic a nie dzialalo, choc fakt to bylo juz "dawno temu" Daj spokój... Nowa Fedora z nowym jajem i nie mnie nie dziwi, ze stery sie nie pojawiaja.Zreszta w 15 stery do Radeona, nie wspólpracowaly z Gnome 3, wiec te tez pewnie beda mialy ten problem... Cierpliwosci Aye, sledzilem nawet jakas rozmowe na forum anglo-jezycznym w tej sprawie, lamali sobie glowy acz szli do przodu powoli Rozumiem, ze yum update jednoczesnie aktualizuje liste dostepnych pakietów w repozytoriach? Niby tak, ale chyba tylko wtedy kiedy Yum wykryje, ze cos sie zmienilo, bo nie zawsze to robi No wiec dobrze, zainstalowalem sterowniki.... po czym bardzo szybko odinstalowalem Niestety w dalszym ciagu sterownik ati, nie obsluguja Gnome3...Objawy: Rozjechane menu kontekstowe pod prawym przyciskiem myszy, przy wchodzeniu w podglad/activities ekran przeladowuje sie pokazujac na chwile artefakty... Niestety trzeba cierpliwie czekac. Mam w tym momencie szalony pomysl, sprawdzic jakie dystrybucje niby AMD (ATI) wspiera oficjalnie(j) i spróbowac na którejs z nich zaaplikowac GNOME 3... powiedzialoby nam to cos w tej kwestii czy niekoniecznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Listopad 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2011 Też to miałem, ale chyba już poprawione albo u mnie coś się stało w ramach cudu systemowego, bo teraz działa. Alternative status menu przestaje wywracać gnome3, w momencie gdy dodamy obraz konta dla użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2011 Alternative status menu przestaje wywracać gnome3, w momencie gdy dodamy obraz konta dla użytkownika. Podobno poprawiono w 3.2.1. Poczekajcie na aktualkę albo sami sobie ją skompilujcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi