Skocz do zawartości

Fedora 16 - Crash Gnome

Bokonon

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą WalDo zajrzałem i nie mogę znaleźć .

Różne cuda , niewidy tam są a tak ważnej rzeczy jak stery do grafy Ati nie ma .

Szkoda słów :unsure:

Daj spokój... Nowa Fedora z nowym jajem i nie mnie nie dziwi, że stery się nie pojawiają.

Zresztą w 15 stery do Radeona, nie współpracowały z Gnome 3, więc te też pewnie będą miały ten problem...

Cierpliwości

Przed chwilą WalDo zajrzałem i nie mogę znaleźć .

Różne cuda , niewidy tam są a tak ważnej rzeczy jak stery do grafy Ati nie ma .

@slabypingwin coś kiepsko szukasz. http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repoview/letter_k.group.html

Jony, a mozesz mi pomóc i powiedziec, czemu te pakiety nie sa widoczne z poziomu yum-a?

Na stronie faktycznie sa, ale

yum search akmod-catalyst

nie daje wyników.... Dziwne...

Repozytoria dodawalem ze strony rpmfusion

A yum update kiedy było robione?

Dzisiaj rano :)

Ale właśnie przed chwilą się już pojawiły nowe pakiety...

Rozumiem, że yum update jednocześnie aktualizuje listę dostępnych pakietów w repozytoriach?

No więc dobrze, zainstalowałem sterowniki.... po czym bardzo szybko odinstalowałem :) Niestety w dalszym ciągu sterownik ati, nie obsługują Gnome3...

Objawy:

Rozjechane menu kontekstowe pod prawym przyciskiem myszy, przy wchodzeniu w podgląd/activities ekran przeładowuje się pokazując na chwilę artefakty...

Niestety trzeba cierpliwie czekać.

Problemy z grafika wystepuja czesciej na nie-nvidiach.

Czy ja wiem...kiedys jak mialem nVidia to moglem dac sie pokroic a nie dzialalo, choc fakt to bylo juz "dawno temu"

Daj spokój... Nowa Fedora z nowym jajem i nie mnie nie dziwi, ze stery sie nie pojawiaja.

Zreszta w 15 stery do Radeona, nie wspólpracowaly z Gnome 3, wiec te tez pewnie beda mialy ten problem...

Cierpliwosci

Aye, sledzilem nawet jakas rozmowe na forum anglo-jezycznym w tej sprawie, lamali sobie glowy acz szli do przodu powoli

Rozumiem, ze yum update jednoczesnie aktualizuje liste dostepnych pakietów w repozytoriach?

Niby tak, ale chyba tylko wtedy kiedy Yum wykryje, ze cos sie zmienilo, bo nie zawsze to robi

No wiec dobrze, zainstalowalem sterowniki.... po czym bardzo szybko odinstalowalem :) Niestety w dalszym ciagu sterownik ati, nie obsluguja Gnome3...

Objawy:

Rozjechane menu kontekstowe pod prawym przyciskiem myszy, przy wchodzeniu w podglad/activities ekran przeladowuje sie pokazujac na chwile artefakty...

Niestety trzeba cierpliwie czekac.

Mam w tym momencie szalony pomysl, sprawdzic jakie dystrybucje niby AMD (ATI) wspiera oficjalnie(j) i spróbowac na którejs z nich zaaplikowac GNOME 3... powiedzialoby nam to cos w tej kwestii czy niekoniecznie?