Amos Napisano Październik 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2012 W ostatnich aktualizacjach był Firefox 16. Próba jego uruchomienia powoduje restart X-ów i wyświetlenie ekranu logowania. Niestety w logach jest bardzo mało. Po pierwszym restarcie tylko tyle (w Xorg.0.log.old): Server terminated with error (1). A w messages też mało: Oct 12 14:01:54 localhost kdm[664]: X server for display :0 terminated unexpectedly Trzy razy próbowałem odpalić Liska i za każdym razem kończyło się to restartem X-ów. Google znalazł tylko same stare tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Październik 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2012 U mnie firefox-16.0-1.fc17.x86_64 KDE 4.9.2 kernel-3.6.1-1.fc17.x86_64 System zauktalizowany i wszystko wporządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 12, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2012 Ale ty masz system 64 bitowy. U mnie po aktualizacji do 16.0.1 nadal wywala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Październik 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2012 Próbowałeś $firefox -safe-mode ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 13, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2012 Próbowalem. Tak samo wywala. Trzeba czekac na 17-tke albo zmienic przegladarke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 13, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2012 U mnie dziala, firefox-16.0.1-1.fc17.i686, nic sie nie wywala. Moze to wina sterowników od grafiki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 13, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2012 W jaki sposób nowa wersja Liska wplywa na stery albo stery wplywaja na Liska? Wersja 15.0.1 dziala normalnie, aczkolwiek sciagnalem ja z serwera Mozilii, bo nie moglem znalezc (_rpma_ → RPM-a) ORT. Wersja 17 beta tez wywala X-y. Uzywam sterów Nouveau, bo nVidia juz nie wspiera mej starej karty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 13, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2012 W jaki sposób nowa wersja Liska wplywa na stery albo stery wplywaja na Liska? Nie mam pojecia. Moze w zaden sposób. U mnie np. gdm pod nouevau nie dzialal prawidlowo, a pod nvidia wszystko gra. A na wersji live gdm normalnie dzialal. Mozesz np. spróbowac zamienic na chwile sterownik nouveau na vesa i zobaczyc czy ff sie "wykrzacza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 15, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2012 Zmienilem na chwile na vese i na niej sie nie wykrzacza, zatem to cos z nouveau... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Październik 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2012 Sterownik 96.43.23 wspiera X.org 1.12 http://www.nvidia.co....23-driver.html Jest on w rpmfusion. To ostatnie sterowniki serii 96xx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 15, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2012 O, dzieki. Myslalem, ze nVidia juz dawno porzucila te stery. Teraz Lisek uruchamia sie normalnie. Mam wiec pare tygodni na zmiane GeForca na nowszy albo w ogóle wymiane kompa, bo w F18 pewnie bedzie X.org 1.13... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Październik 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2012 Z tego co widzę to na AGP dostępne są modele Geforce 6/7. Właśnie tworzona jest dla nich nowa seria lagacy 304xx, ze wsparciem przez następne 5 lat, 173xx jeszcze rok - http://www.nvidia.co...t/IO_32667.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 26, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2012 Mam takie pytanie, troche nie w temacie watku i pewnie troche lamerskie. Czy ma jakies znaczenie ilosc ramu karty graficznej (256 MB, 512 MB, itp.) w codziennym uzytkowaniu kompa? Pytam, bo u nas w kraju, nawet na Allegro, ciezko dostac karte GF AGP z 512 MB ramu i moze nie ma sensu sie w to bawic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2012 Jesli codzienne uzytkowanie nie oznacza gier, to wg mnie 256 jest az nadto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi