slabypingwin Napisano Styczeń 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2013 Przyszła mi dziś do głowy taka myśl ; skoro można skonfigurować jako sieciową - drukarkę podłączoną pod USB w livebox2 , to czy nie można by podobnie zrobić z tanią kamerką USB Podłączam taką kamerkę do LB2 i jest ona widoczna przez wszystkie kompy w domowej sieci . Czy można takie coś zrobić ? Z góry dzięki za porady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Styczeń 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2013 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kiermasz Napisano Styczeń 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2013 http://peb.pl/neostrada/569936-livebox-i-konfiguracja-kamerki-ip.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2013 http://peb.pl/neostr...kamerki-ip.html No to juz nie sa tanie kamerki usb. Tania kamerka potrzebuje sterowników, bez których po prostu sie nie wlaczy. Póki co Livebox takich nie ma (choc kto wie czy nie daloby sie tego zrobic, ale to juz dla mnie stanowczo za wysoko). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Maj 26, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2022 Temat może i stary , do livebox2 nie ale poprzez ssh i Xforwarding można sobie odpalić ze zdalnej maszyny np. kamoso i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 26, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2022 Ale archeologia. Teraz to już nieco prościej, bo można kupić dowolną płytkę armową kompatybilną z RaspberryPi i używać tych małych kamerek podłączanych taśmą żyłową. Mój znajomy tego używa do monitorowania drukarek, jak figurki robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Maj 29, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2022 Oj tam niestety już kilka lat nie siedzę w temacie Linuxa aż tak jak kiedyś (zmiana pracy) dlatego te pomysły są stare - ale działają. Jednak zawsze warto się czegoś dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Maj 29, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2022 Kiedyś używałem programu motion (jest w repo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi