TrolleY Napisano Kwiecień 11, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2013 WitamZmagam się z problemem z tego co przejrzałem, to dość starym (np temat http://forum.fedora.pl/topic/21889-gnome-brak-paska-menu-w-aplikacjach/?hl=menubar), ale podawane rozwiązania nie działały u mnie z różnych powodów (np nie miałem w dconf-editorze odpowiednich kluczy, albo w ogóle nie miałem paczek które ponoć sprawiały konflikty). Problem oczywiście jak w temacie i w podanym linku. Różnica jest taka, że w gnome-terminal menubar działa normalnie, ale nie ma go w (przede wszystkim) nautilusie. Jakieś pomysły forumowicze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Kwiecień 12, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Jeżeli masz F18 to rozwiązanie problemu jest tutaj: http://forum.fedora.pl/topic/25905-gnome-362-help/#entry161163 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrolleY Napisano Kwiecień 12, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2013 No to skoro się menu nie da formalnie dodać to temat można zamknąć. Wprawdzie problem właśnie wyszedł od klawisza 'Delete" na usuwanie pliku ale informacja o tym też tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrolleY Napisano Kwiecień 12, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Chociaż może poruszę jeszcze jedną drobną kwestię która również pojawia się w tamtym wątku. Aby dodać do menu kontekstowego opcję "nowy plik" radzą tam dodać pusty plik do folderu "~/Templates". Jednakże ja nie miałem takiego folderu. Utworzenie go i wrzucenie do niego pustego pliku nic nie pomaga. Wie ktoś jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 12, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Chociaż może poruszę jeszcze jedną drobną kwestię która również pojawia się w tamtym wątku. Aby dodać do menu kontekstowego opcję "nowy plik" radzą tam dodać pusty plik do folderu "~/Templates". Jednakże ja nie miałem takiego folderu. Utworzenie go i wrzucenie do niego pustego pliku nic nie pomaga. Wie ktoś jak to naprawić? Utwórz katalog Szablony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrolleY Napisano Kwiecień 13, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Akurat na to też sam wpadłem xd Ale też to nic nie zmieniło.Może jest jakiś config w którym są przechowywane ścieżki do takich folderów "specjalnych"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 13, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Konfigurację systemowa /etc/xdg/user-dirs.conf i /etc/xdg/user-dirs.defaults. Może też istnieć konfiguracja na koncie użytkownika ~/.config/user-dirs.conf a do aktualizacji konfiguracji służy komenda xdg-user-dirs-update, która jest odpalana podczas każdego logowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrolleY Napisano Kwiecień 13, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2013 jesteście wielcy Nie miałem ustawionego folderu z template'ami w ~/.config/user-dirs.conf Solved Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi