Ro-X Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 wiesz Piotr.. nikt nie mowil ze Gentoo czy Vidalinux to windows XP. za megaszybkie dzialanie placi sie cene w postaci godzin kompilacji i nikt tego nie kwestionuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 Na forum z mojej www utworzyłem dział specjalnie dla Vidalinux : http://www.forum.coxis.prv.pl Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 A mi się wiesza na twardo po kilku, kilkunastu minutach. Ki diabeł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 Może jakiś problem z kernelem bo taki zwis to pewnie coś z jajkiem jest żle. Ale nie wiem zgaduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 Nic nie mogę wyniuchać. Instalowałem już dwa razy, robię sync i pod koniec zwis, robię emerge czegoś tam - zwis. Może spróbuję zainstalować gołego bez gnome. Jak tam po świętach? - brzuchy pełne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insider Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 hyhy, pięknie, fajnie ale jak odpalić neostradę pod vidalinuxem? Na kompilację gentoo czasu nie mam , v-nux to taki etap pośredni ale bez tego neo to... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 hyhy, pięknie, fajnie ale jak odpalić neostradę pod vidalinuxem? Na kompilację gentoo czasu nie mam , v-nux to taki etap pośredni ale bez tego neo to... :/ hehe, wlasnie przesiadam sie z VLOS 1.0.1 na 1.1. Opracowalem sposob na neo+ pod vlosem, ale to nie jest proste. wiec po kolei: 1. zainstalowac mkinitrd (np 3.5.7) 2. rozkompresowac zrodla kernela do /usr/src/linux.xx.xx i utworzyc link /usr/src/linux. ja uzywam kernela 2.6.9 3. przygotowac kompilacje kernela, wlaczajac opcje ppp. pppoe, atm. laduje je do modulow. dodatkowo wkompilowac trzeba obsluge USB. przekompilowac jadro i zainstalowac, poprawic wpisy w grubie, zainstalowac gruba 4. zainstalowac rp-pppoe-3.5.tar.gz, ja uzywam tej wersji. (KONIECZNIE!! bez tego wywala "connection failed", bez dokladniejszego wyjasnienia) 5. na koniec eagle-usb-2.0.0.tar.bz2 szczerze mowiac to jest troche zabawy. ale jak juz zatrybi to smiga pieknie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insider Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 o, mamuś - jęknąłem. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 o, mamuś - jęknąłem. :shock: hehe :D jeszcze dluzej zajelo mi znaleznienie i testowanie sposobu na neo pod vlosem szukam teraz prostszego sposobu na to.. pracuje takze nad skryptem ktory to w pewien sposob automatyzuje.. dalej jednak nie jest prosto... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 co prawda nie mam neo ale wydaje mi sie ze kppp z pakietu kde-net zalatwi sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 co prawda nie mam neo ale wydaje mi sie ze kppp z pakietu kde-net zalatwi sprawe hehe, nie sadze Neo+ nie jest jakos bardzo problematyczna, raczej chodzi o poprawna prace w systemie USB-modemow Sagem/Thomson.. i na to raczej kppp nie pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 no tak ja sie ciesze ze mam szerokopasmowe lacze z sieci kablowej, a modem podpiety jest do karty sieciowej.. no i adres przypisywany przez dhcp... instalacyjna poezja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano Styczeń 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 Witam... Tak mnie podpusciliscie tymi postami o szybkosci Vidalinuxa ze az sie skorcilem... sciagnalem... zainstalowalem...i patrze...chodzi jak burza! ale jest... ale:P za Chiny nie potrafie zainstalowac neostrady na sagemie... czy wiecie gdzie moge znalesc odpowiedz? przejrzalem gentoo.org i nic nie ma... naczy jest duzo o neo ale nie ma jak od podstaw zainstalowac neostrade... Czy moze mi ktos pomoc? Moze jest jakies forum na temat vidalinuxa. procz Coxis Forum bo tam bylem;) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Styczeń 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 Witam... Tak mnie podpusciliscie tymi postami o szybkosci Vidalinuxa ze az sie skorcilem... sciagnalem... zainstalowalem...i patrze...chodzi jak burza! ale jest... ale:P za Chiny nie potrafie zainstalowac neostrady na sagemie... czy wiecie gdzie moge znalesc odpowiedz? przejrzalem gentoo.org i nic nie ma... naczy jest duzo o neo ale nie ma jak od podstaw zainstalowac neostrade... Czy moze mi ktos pomoc? Moze jest jakies forum na temat vidalinuxa. procz Coxis Forum bo tam bylem;) POZDRAWIAM mam zainstalowana Neo+ pod Vidalinuxem.. nie mam czasu napisac porzadnego tutoriala, ale mam niezawodny sposob na skonfigurowanie Neo+. mam pewien skrypt ktory pomaga w tym. odezwij sie na gg, to ci cos podesle.. opieram sie na kernelu 2.6.9 z kernel.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 www.gentoo.pl <- polski serwis gentoo, to przecież prawie to samo Jak nie znajdziesz spytaj kolesi na forum powinni pomóc, zwłaszcza że kolega wyżej już se z tym poradził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi