fredro Napisano Marzec 24, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2017 Witam, nie działa mi touchpad w laptopie pod Fedorą 25, działają tylko te dwa przyciski. A ten do poruszania się myszką nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
developer Napisano Marzec 24, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2017 Sprawdź sterowniki czy są zainstalowane prawidłowo. Jakie to sterowniki - otwarte czy od producenta? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredro Napisano Marzec 24, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2017 Sprawdź sterowniki czy są zainstalowane prawidłowo. Jakie to sterowniki - otwarte czy od producenta? Otwarte Radeon, może jakiś pakiet trzeba od touchapda. Pamiętam że kiedyś pod Arch Linux jakiś pakiecik doinstalowałem i pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 24, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2017 Może to? → https://fedoraproject.org/wiki/How_to_enable_touchpad_click Aczkolwiek u mnie wystarczyło dnf install synaptics [EDIT]Oj, ale ja kłamię... Nie synaptics. U mnie w końcu pomogło w ustawieniach odpalenie "Mysz i panel dotykowy" i włączenie dla urządzenia touchpad. Ale ja korzystam z XFCE. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 24, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2017 Zdaję sobie sprawę, że to głupie, ale zdarzyło mi się kilka razy. Sprawdź, czy nie wcisnąłeś jakiejś kombinacji klawiszy (np. Fn+F6, czy coś takiego), która wyłączyła panel dotykowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredro Napisano Marzec 24, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2017 Dzięki WalDo, trzeba było w tych ustawieniach włączyć "Klikanie przez stuknięcie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xon00z Napisano Maj 8, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2017 Dołączam się mi klikanie nie działa w logowaniu gdm po zalogowaniu już jest ok ja mam MATE szukałem w jakiegoś configu w /etc/X11 ale tam nić takiego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi