Toni Napisano Czerwiec 29, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2017 Do niedawna VLC działało mi dobrze, ale teraz program się zawiesza się przy odtwarzaniu jakiegokolwiek pliku wideo. O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max2491 Napisano Czerwiec 29, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2017 Podaj nieco więcej szczegółów. Wersja Fedory? Wersja VLC? Przypuszczam (brak tych szczegółów), że ostatnio aktualizowałeś VLC świadomie lub nieświadomie (domyślnie). Niekiedy konsekwencje takiego działania mogą być dość nieoczekiwane. Ja na jednym z komputerów zaktualizowałem VLC i utraciłem część funkcjonalności. Nie mogę już w prosty sposób pobierać plików video w trakcie ich odtwarzania. Potwierdza to bardzo ogólną zasadę: "if it hasn't broken, do not fix it". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Czerwiec 29, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2017 No cóż w menadżerze aktualizacji nie ma możliwości odznaczenia jakiejś aktualizacji. Nie wiem jak mam to robić z poziomu konsoli, nie znam się. Używam Fedory 25 a VLC jest w wersji 3.0.0-0.28.git20170622.fc25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 29, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2017 dnf (podobnie jak yum) ma opcję downgrade, ale vlc ma na tyle dużo zależności, że będzie bardzo trudno skutecznie to przeprowadzić. Wiem, że to nie odpowiedź na twoje pytanie, ale póki nie działa może warto zainteresować się mpv? Oglądam nim od jakiegoś czasu wszystko, a vlc używam od święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Czerwiec 29, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2017 wpisałem yum install mpv - program się zainstalował ale gdy odpalam pojawia się tylko okno bez paska tytułu całe czarne z napisem Drop files to play here.. Przeciągałem ale nie działa. Program nie chce się do tego zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 30, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2017 Dziwne. Zainstalowałem sobie specjalnie, żeby sprawdzić. mpv <ścieżka do pliku> i odpala mi się normalne okienko z możliwością powiększenia go. Z opcją --fs leci na całym ekranie. No i w końcu o czym rozmawiamy? O mpv czy o vlc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi