Skocz do zawartości

Problem = Uszkodzona Mozilla

gankaku

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam taki problem

mozilla mi (_wogole_ → w ogóle) ORT nie wtsaje (ta z paska na dole - wiec chyba to mozill aprwada??) wciskam ikonke, komp niby cos tam mieli ale przegladarka nawet sie nie pojawia.

nie bylo tak od poczatku. fc2 mam od 5 dni i bylo wszystko ok dopoki kiedys przy wylogowywaniu sie nie wcisnalem aby zpamietaj sesje - czy jakos tak. mialem wtedy otworzonych kilka okien i chialem je miec po ponownym uruchomieniu.

kompa normalnie wylaczylem i potem jak go wlaczalem to okazalo sie ze jak tylko przy starcie systemu jak sie wlacza graficzny tryb komp sie zawiesil i d.. przez kilka minut. potem go zrestartowalem i wstal pierwsza klasa - szybciutko. ALE PRZEGLADARKA PRZEWSTALA CHODZIC mam jeszcze na szczescie konquetora ale to nie zalatwia sprawy :(

co by zrobil na moim miejscu fachowiec?? do jakiego pliku zajrzec, co sprawdzic?? a moze poprostu nainstalowac na to nowa mozille??

dziekuje za pomoc.

dokładnie, wklep w konsoli

mozilla

i ewentualnie powiedz jakie są w niej "wypisywane" błędy ...

Przypuszczam, że "ikonka" w którą 'klikasz' (aby uruchomić mozille), ma razem z poleceniem przypisane takżke jakieś zbędne parametry, które wystarczyłoby poprostu wyrzucić (zmodyfikować) ...

wiec sprawdz najpierw w kosoli ... i ewentualnie jak tam nie będzie problemów - zobacz jakie masz polecenie przypisane do "ikony" ....

pozdr

Odinstalowanie oraz ponowne zainstalowanie nie zawsze pomaga, często przyczyna tego że MOZILLA nie odpala są błędy w konfiguracji. Spróbuj usunąć katalog .mozilla w twoim katalogu domowym (a raczej przesuń go sobie gdzieś żeby nie utraci swoich ustawień) i spróbuj odpalić MOZILLE :)

Po uruchomieniu sprawdz czy proces mozilli jest uruchomiony....

jezeli tak to go "zabij"... i sproboj uruchomic.. ja poprzez ....."htmlview %u"

... mialem podobny przypadek... i tak go rozwiazalem ...

...aha zakladam, ze Twoim srodowiskiem pracy jest Gnome... i masz mozille ustawiona jako domyslna przegladarke

powodzenia..

• 5 years later...

Witam!

Mam problem z mozillą firefox 3.6.3. Przy załączaniu jej z ikonki pojawia się informacja że system zakładek i historii nie będzie działał, ponieważ jeden z plików programu Firefox jest używany przez inną aplikację.

Nie chodzą ikonki "wstecz" i "dalej", nie da się rozwinąć paska www....

Zniknęły również wszystkie zakładki i cała historia.

Co robić?

Mozillę odinstalowywałam i instalowałam na nowo i nic...

Proszę o pomoc. ;)

To już nie szufla tylko megakoparka, albo nowe wcielenie Lary Croft.

Es.