raszym Napisano Lipiec 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2004 Ze strony twórcy linuksowego odpowiednika SoulSeek'a: http://www.sensi.org/~ak/pyslsk/ wyczytałem że do instalacji i działania pyslsk potrzeba: - Gtk+ 1.2 - Python 2.2 or newer - wxPythonGTK 2.4.1 or 2.4.2 Po instalacji w/w aplikacji, rozpakowaniu pyslsk i wpisaniu komendy python ./pyslsk lub ./pyslsk terminal wyrzuca komunikat: Can not find wxPython modules. Either wxPython is not installed, or it's not in Python's module search path (it could be built for a different version of python interpreter for example). The current search path is ['/pyslsk', '/usr/local/lib/python23.zip', '/usr/local/lib/python2.3', '/usr/local/lib/python2.3/plat-linux2', '/usr/local/lib/python2.3/lib-tk', '/usr/local/lib/python2.3/lib-dynload', '/usr/local/lib/python2.3/site-packages'] :lammer: Z góry dziękuja za wszeklie informacje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Lipiec 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2004 a zainstalowałeś wxPythonGTK czy wxPythonGTK2? Bo ja zainstalowałem wxPythonGTK i mi wszystko dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobaK Napisano Sierpień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2004 mam ten sam problem a wszystko poinstalowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Su_Man Napisano Kwiecień 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2010 ja nie bardzo wiem jak to uruchomic zainstalowalem wpisujac komende python setup.py install po wpisaniu pyslsk: root@dupsko bin]# pyslsk /usr/bin/pyslsk:28: DeprecationWarning: The wxPython compatibility package is no longer automatically generated or actively maintained. Please switch to the wx package as soon as possible. import wxPython.wx Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/pyslsk", line 79, in <module> result = checkenv() File "/usr/bin/pyslsk", line 38, in checkenv rel = wxPython.wx.wxRELEASE_NUMBER AttributeError: 'module' object has no attribute 'wxRELEASE_NUMBER' prosze o podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Zainstalowałeś wszystkie zależności, o których napisałeś w pierwszym poście? Dla ułatwienia dodam, że części z nich nie ma w Fedorze (bo to koszmarne starocie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Ja sobie spróbowałem zainstalować lokalnie z *noarch.rpm ze strony - rozwiązywanie zależności kończy się na tym, że brakuje Pythona 2.5 (obecny 2.6 najwyraźniej zbyt nowy). Ktoś niedawno pokazywał jak zainstalować Pythona 2.5 obok obecnego 2.6. Druga możliwość to oczywiście przebudowanie paczki *.src.rpm ( → http://wiki.fedora.pl/wiki/Rpmbuild#Rekompilacja_src.rpm ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Zaciekawił mnie ten soulseek, jakieś konkretne zalety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 jakieś konkretne zalety?Jest stary Nota bene post to "wykopalisko" sprzed 6 lat bez mała Bardziej serio: przebudowałem paczkę i zainstalowałem lokalnie za pomocą yuma z opcją "--nogpgcheck". Do przebudowania *src.rpm potrzebne doinstalowanie python-devel i wxPython-devel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Może lepiej zamienniki z repo? yum search -q soulseek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi