Darknek Napisano Wrzesień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2008 Wie ktoś może kiedy będą dostępne nowe aktualizacje? Yum od koszmarnie długiego czasu pisze niestrudzenie "Brak pakietów oznaczonych do aktualizacji" Na forum czytałem o problemach, ale nie podano kiedy przewidywany jest czas rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Wrzesień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2008 a ja mialem dzis aktualizacje, jupi!! gnome-player i gecko-mediaplayer oba z livny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Wrzesień 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2008 a ja nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2008 Spróbuj yum clean all , wczoraj miałem aktualizację sterowników do karty graficznej, wcześniej gnome-player i gecko-mediaplayer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Wrzesień 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2008 i tak sie nie updatuje nic chociaz z drugiej strony to i dobrze system smiga bardzo dobrze to po do mi updaty jeszcze sie cos sknoci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 No to po co temat otwierasz bezsensowny? U mnie wczoraj byly updaty gnome-player i gecko-mediaplayer i to tyle:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 mplayer jest z Livny; a fedorowe Updates będą jak już sprawdzą czy jakiś pakietów nie podmienili ostatnio na serwerach; póki co można liczyć na to, że w międzyczasie nie odkryją żadnej większej luki w popularnych programach, czy innych rzeczach które wszyscy mają zainstalowane; repozytoria Red Hata działają, bo wiadomo subskrybenci są ważniejsi od użytkowników Fedory swoją drogą to już przed tą aferą zauważyłem inne podejście do aktualizacji; już nie ma 3-4 pakietów dziennie jak w Opensuse, tylko większe porcje co jakiś czas; może to akurat zbieg okoliczności (może było sporo zależności przebudowanych), a może nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Najpierw trzeba usunąć stare i zaimportować nowe klucze fedory do systemów użytkowników (co wcale nie jest zadaniem łatwym), podpisać wszystkie pakiety nowymi kluzami i dopiero je udostępnić. Co jeszcze potrwa jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Niedługo powinny się pojawić aktualizacje... Fedora po włamaniu - wszystkie pakiety już z nowymi kluczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Wrzesień 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Ja tam trzymam kciuki zeby jak najszybciej wszystko naprawili. Dziwie sie tylko, ze hackerzy sie wlamuja do Fedory i utrudniaja zycie uzytkownikom. Rozumiem na strony rzadowe, bankowe, czy jakies, ale tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Rozumiem na strony rzadowe, bankowe, czy jakies, ale takHmmm... Zmienili pakiety OpenSSH z tego co słyszałem a to oznacza, że gdyby włamanie nie zostało odpowiednio wcześnie wykryte na wielu serwerach pojawiłby się pakiet z dziurami, z których mogliby skorzystać nieuprawnieni użytkownicy. Proste, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Wrzesień 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 W sumie. Nie bezposrednio, ale moglo byc skutecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2008 Podsumowanie transakcji ============================================================================= Instalowanie 3 pakietów Aktualizowanie 78 pakietów Usuwanie 0 pakietów Całkowity rozmiar pobierania: 83 M W porządku? [t/N]: t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Wrzesień 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2008 Niektorzy to maja fajnie A ja: yum update Wczytane wtyczki: refresh-packagekit livna | 2.1 kB 00:00 primary.sqlite.bz2 | 255 kB 00:01 updates | 2.3 kB 00:00 fedora | 2.4 kB 00:00 Ustawianie procesu aktualizacji Rozwiązywanie zależności --> Wykonywanie sprawdzania transakcji ---> Pakiet xine-lib-extras-nonfree.i386 0:1.1.15-1.lvn9 zostanie zaktualizowany --> Przetwarzanie zależności: xine-lib(plugin-abi) = 1.24 dla pakietu: xine-lib-extras-nonfree --> Zakończono rozwiązywanie zależności xine-lib-extras-nonfree-1.1.15-1.lvn9.i386 z livna ma problemy z rozwiązywaniem zależności --> Brakująca zależność: xine-lib(plugin-abi) = 1.24 jest wymagane przez pakiet xine-lib-extras-nonfree-1.1.15-1.lvn9.i386 (livna) Błąd: Brakująca zależność: xine-lib(plugin-abi) = 1.24 jest wymagane przez pakiet xine-lib-extras-nonfree-1.1.15-1.lvn9.i386 (livna) Ech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Wrzesień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2008 --> Zakończono rozwiązywanie zależności xine-lib-extras-nonfree-1.1.15-1.lvn9.i386 z livna ma problemy z rozwiązywaniem zależności --> Brakująca zależność: xine-lib(plugin-abi) = 1.24 jest wymagane przez pakiet xine-lib-extras-nonfree-1.1.15-1.lvn9.i386 (livna) yum update --exclude=xine-lib-extras-nonfree-1.1.15-1.lvn9.i386 a później jeszcze raz yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi