MC' Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Oto co się ukazało wygląda ciekawie gdyż jest to fedora 10 beta plus livna z kodekami od razu zainstalowanymi.. Stworzona przezczłowieka związanego z RH (Rahul Sundaram). .. według mnie ciekawa alternatywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Wg mnie to dobry pomysł Od dawna czekam chwili gdy Fedora wyrwie sie z ograniczeń prawa patentowego USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Problem w tym, że wcale się nie wyrywa, tylko dzieli w ten sposób - a to moim zdaniem nie jest dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgadzam się z Sorrorem. Ograniczenia patentowe w USA nie były dla nas w Europie zbyt uciążliwe a jak Fedora zacznie się rozmieniać na drobne, to z pewnością nie wyjdzie to na dobre dystrybucji. Zastanawiam się też czy to nie jest sygnał jakichś tarć wewnątrz projektu? [EDIT]Chociaż z drugiej strony można do tego podejść zupełnie na luzie - ot, zwykłe pozytywne zakręcenie prowadzące do kolejnego spina, bo w sumie poza upchniętą Livną oraz nazwą to na piewrszy rzut oka nie różni się od Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Już nie wspominając o wcześniejszym wydaniu przez Jeroena "Orange Sombrero"... Edit: WalDo - bo to cały czas Fedora. Zestaw pakietów ten sam co w F10Beta. Jedynie mniej radykalne podejście odnośnie niewolnych formatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Nie interesują mnie tego typu "projekty", może i jestem ignorantem, ale dla mnie niewolne formaty to populizm. Więcej dobrego zrobiłby ten pan pisząc w kolejnym poradniku jak je bezboleśnie doinstalować. Może następnym krokiem będzie sklep z płatnym oprogramowaniem jaki ma Ubuntu, albo aplikacja typu "I'm rich". Dotychczas WOLNOŚĆ była podstawą tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Tia...U.S.A. ma jakieś dziwne podejście do MP3 no ale takie mają prawo trudno, jednak fakt, nas to nie dotyczy i czemu mamy cierpieć??? Na szczęście wystarczy zainstalować odpowiednie paczki (jeśli mnie pamięć nie myli to ze 3-4) i MP3 działa jak należy, do tego dokładamy jeszcze ze 3-4 inne i mamy filmy jak się patrzy (zresztą od czego VLC ) Ja tam czekam spokojnie na normalne wydanie Fedory 10 z nadzieją, że KDE zrobi się trochę bardziej przyjazny...nie wiem czemu ale teraz spojrzeć na niego nie mogę poprostu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2008 nie przesadzajcie z tym rozłamem - zrobienie jednego ISO to nie jest jakiś ogrom pracy, a do tego cały pomysł się ogranicza; tarcia wewnątrz projektu są niejako naturalnie ograniczone przez szefa z Red Hata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2008 Bez przesady aby zaraz o rozłamie...Panowie. to system jest dla usera a nie na odwrót. Uważam że zrobienie tego o czym musimy nowicjuszom na okrągło opowiadać to świetny pomysł i jeśli będzie to wszystko działało dodatkowo tak jak współczesna Fedora to dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2008 Nikt nie użył tutaj słowa "rozłam" Chodzi jedynie o to, aby to Fedora zrzuciła łańcuchy narzucone w tym momencie domyślnie wszystkim z powodu Stanów , a nie jej pochodne - choćby były tym samym, tylko pod inną nazwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Październik 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2008 Zgadzam się całkowicie z tym, to samo mogłaby Polska zrobić w sprawie Linux w firmach no ale tutaj to już trzeba człowieka na stanowisku a nie prawie-jak-człowieka-dbającego-tylko-o-swój-fotel =_= Precz z łańcuchami ot co... ewentualnie możnaby zrobić dla ironii ale zgodnie z prawem, coś jakby okrojoną wersję Fedory "specjalnie dla U.S.A." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi