Skocz do zawartości

Flash Nie Dziala Na Fullscreen

rzepaczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z flashem. otoz na przegladarkach(opera, rekonq, google, firefox) flash na fullscreen dzial tylko na youtubie. wszedzie indziej kiedy dam na fullscreen obraz albo od razu sie zatrzymuje(dzwiek leci dalej) albo po paru sekundach. w czym moze byc rzecz? flash w wersji 10.1

"rzeczywiscie- wylaczenie compiza zalatwia sprawe. co da sie z tym zrobic?(kwin nieco zamula mi system) " :D

upgreade sprzętu ;)

każdy "wodotrysk", usługa, demon, coś tam z zasobów zabiera (czas procesora, pamięć, itd.).

jak chcesz mieć dużo wszystkiego (w tym na przykład usługi, które wiszą w systemie bo np. kiedyś zostały do czegoś załączone) i w dodatku 7D + audio 222.33 do dźwięków systemowych to przy odrobinie entuzjazmu zamulisz każdego PC (z dobrą stacją roboczą/graficzną będzie troszkę trudniej, ale podejrzewam, że też się da).

zastanów się czego chcesz od systemu, pozbądź się balastu, a jak to nie wystarczy -> upgreade hardware'u. ew. rekompilacja wszystkiego w systemie (jak dobrze ustawisz flagi kompilatora trochę zyskasz). ja z lenistwa wybrałbym pozbycie się wodotrysków ;)

"rzeczywiscie- wylaczenie compiza zalatwia sprawe. co da sie z tym zrobic?(kwin nieco zamula mi system) " :D

upgreade sprzętu ;)

każdy "wodotrysk", usługa, demon, coś tam z zasobów zabiera (czas procesora, pamięć, itd.).

jak chcesz mieć dużo wszystkiego (w tym na przykład usługi, które wiszą w systemie bo np. kiedyś zostały do czegoś załączone) i w dodatku 7D + audio 222.33 do dźwięków systemowych to przy odrobinie entuzjazmu zamulisz każdego PC (z dobrą stacją roboczą/graficzną będzie troszkę trudniej, ale podejrzewam, że też się da).

zastanów się czego chcesz od systemu, pozbądź się balastu, a jak to nie wystarczy -> upgreade hardware'u. ew. rekompilacja wszystkiego w systemie (jak dobrze ustawisz flagi kompilatora trochę zyskasz). ja z lenistwa wybrałbym pozbycie się wodotrysków ;)

z wodotryskow mam wlaczone tylko pulpity wirtualne, efekty minimalizacji i rozjasnianie przy logowaniu wiec to chyba nie jest duzo;) te same ustawienia na compizie smigaja o niebo lepiej to raz a dwa ze na kwin'ie filmy "mrugaja" ale o tym pisalem w innym watku.

@SeeM

Nie wiem ;) uzywam chroma i najnowszego flasha ze stronki adobe(rpm z wtyka sciagnalem) i tyle

I oczywiście przy 32bitowej wtyczce na 64bitowym systemie, wyłącz przyspieszenie sprzętowe. Po wyłączeniu działą szybciej i działa fullscreen (przy włączonym u mnie nie działa również i mam podobne objawy).