rzepaczyk Napisano Lipiec 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2010 Witam! Mam problem z flashem. otoz na przegladarkach(opera, rekonq, google, firefox) flash na fullscreen dzial tylko na youtubie. wszedzie indziej kiedy dam na fullscreen obraz albo od razu sie zatrzymuje(dzwiek leci dalej) albo po paru sekundach. w czym moze byc rzecz? flash w wersji 10.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Lipiec 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2010 Spróbuj zminimalizować przeglądarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Lipiec 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2010 flash64 jest/był czasami nieprzyjemny w full screen, obiło mi się o uszy, że nawet w systemach 64bit lepiej używać f32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Aktualnie Adobe nie udostępnia rozwijanej linuksowej wersji 64-bit nawet w wersji alpha, ponoć z racji większych modyfikacji w projekcie. Póki co lepiej korzystać z wrappera z 32-bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Aktualnie Adobe nie udostępnia rozwijanej linuksowej wersji 64-bit nawet w wersji alpha (...) Niezupełnie, strona "lab" się zmieniła, ale ostatnia wersja pluginu jest cały czas dostępna pod tym samym linkiem (link w poradniku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Mirrorów z nią też jest mnóstwo, rzecz w tym, że jest martwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzepaczyk Napisano Lipiec 5, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 uzywam flasha w 32 bitowej wersji. fedora 13 i686. jak mam zminimalizowac przegladarke majac fullscreen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Wklej jakieś konkretne linki do filmów nie youtube, bo może to problem ogólny z tymi odtwarzaczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Wyłącz compiza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzepaczyk Napisano Lipiec 5, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Wyłącz compiza. rzeczywiscie- wylaczenie compiza zalatwia sprawe. co da sie z tym zrobic?(kwin nieco zamula mi system) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 rzeczywiscie- wylaczenie compiza zalatwia sprawe. co da sie z tym zrobic?(kwin nieco zamula mi system) Mi nawet YouTube nie działa na pełnym ekranie przy compizie, więc mógłbym cię spytać o to samo. Jak to zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Lipiec 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 "rzeczywiscie- wylaczenie compiza zalatwia sprawe. co da sie z tym zrobic?(kwin nieco zamula mi system) " upgreade sprzętu każdy "wodotrysk", usługa, demon, coś tam z zasobów zabiera (czas procesora, pamięć, itd.). jak chcesz mieć dużo wszystkiego (w tym na przykład usługi, które wiszą w systemie bo np. kiedyś zostały do czegoś załączone) i w dodatku 7D + audio 222.33 do dźwięków systemowych to przy odrobinie entuzjazmu zamulisz każdego PC (z dobrą stacją roboczą/graficzną będzie troszkę trudniej, ale podejrzewam, że też się da). zastanów się czego chcesz od systemu, pozbądź się balastu, a jak to nie wystarczy -> upgreade hardware'u. ew. rekompilacja wszystkiego w systemie (jak dobrze ustawisz flagi kompilatora trochę zyskasz). ja z lenistwa wybrałbym pozbycie się wodotrysków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzepaczyk Napisano Lipiec 5, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 "rzeczywiscie- wylaczenie compiza zalatwia sprawe. co da sie z tym zrobic?(kwin nieco zamula mi system) " upgreade sprzętu każdy "wodotrysk", usługa, demon, coś tam z zasobów zabiera (czas procesora, pamięć, itd.). jak chcesz mieć dużo wszystkiego (w tym na przykład usługi, które wiszą w systemie bo np. kiedyś zostały do czegoś załączone) i w dodatku 7D + audio 222.33 do dźwięków systemowych to przy odrobinie entuzjazmu zamulisz każdego PC (z dobrą stacją roboczą/graficzną będzie troszkę trudniej, ale podejrzewam, że też się da). zastanów się czego chcesz od systemu, pozbądź się balastu, a jak to nie wystarczy -> upgreade hardware'u. ew. rekompilacja wszystkiego w systemie (jak dobrze ustawisz flagi kompilatora trochę zyskasz). ja z lenistwa wybrałbym pozbycie się wodotrysków z wodotryskow mam wlaczone tylko pulpity wirtualne, efekty minimalizacji i rozjasnianie przy logowaniu wiec to chyba nie jest duzo;) te same ustawienia na compizie smigaja o niebo lepiej to raz a dwa ze na kwin'ie filmy "mrugaja" ale o tym pisalem w innym watku. @SeeM Nie wiem uzywam chroma i najnowszego flasha ze stronki adobe(rpm z wtyka sciagnalem) i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2010 I oczywiście przy 32bitowej wtyczce na 64bitowym systemie, wyłącz przyspieszenie sprzętowe. Po wyłączeniu działą szybciej i działa fullscreen (przy włączonym u mnie nie działa również i mam podobne objawy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi