necrordian Napisano Styczeń 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 Witam. Mam ostatnio niezly dylemat. Otóz wszystkie loginy na gmail.com jakie mnie interesuja mam pozajmowane a mianowicie to jest moje nazwisko lub imie i nazwisko. Jestem hmm jak to powiedziec, osoba publiczna ze tak to okresle wiec potrzebuje latwej nazwy mojej skrzynki pocztowej aby latwo ja bylo zapamieŧac. Niestety mam same problemy z wyborem skrzynki pocztwoej. Moze mi ktos pomoze? Oto moje wymagania: -sporo miejsca -w miare krótka nazwa domenty po znaku @ -jak najmniejsza ilosc spamu (lub wgl jak sa takie skrzynki oprócz gmaila) -niedopisywanie tresci przez serwer do poczty wysylanej przeze mnie Filtr spamu mnie nie interesuje, korzystam z klienta poczty na komputerze a tam mam dobry filtr który sam sie uczy. Aha, to juz opcjonalne ale fajnie by bylo jak by serwerem poczty przychodzacej byl IMAP Hmm zastanawiam sie nad mail.com lub zoho.com, co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 Twoje wymagania opisuja standardowe konto pocztowe w wersji komercyjnej. Skoro jak mówisz jestes osoba publiczna, to chyba mozna sie rzucic na te pare zlotych rocznie. Przyklady pierwsze jakie mi wpadly do glowy a z pewnoscia nie jedyne: http://poczta.onet.p...wnanie_pre.html http://poczta.wp.pl/...zakladanie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
necrordian Napisano Styczeń 3, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 No mówię że hmm taką w pełni publiczną nie jestem, a coś z darmowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 Jeśli chcesz mieć pewność, ze nikt Ci nagle nie dołączy reklam, stopek z dziwnymi linkami itp, to wyłącznie konto płatne. Jak widzę te "34 zł na rok lub 231 zł na zawsze", to przecież to jest prawie darmo. Jedno piwo czy Coca-colę mniej wystarczy wypić w miesiącu i masz porządną pocztę. Ja bym nie szukał nic innego za darmo, bo na pewno będzie gorzej i nie spełni wszystkich Twoich wymagań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
necrordian Napisano Styczeń 3, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 No w sumie WalDo masz rację. Rozważę oferty płatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 Możesz za darmo podpiąć GMail pod własną domenę. I mieć adres [email protected] Teraz tylko kwestia domeny. Za darmo możesz mieć taką jak ja w stopce nazwa.one.pl (lub podobną z 500 innych serwisów), ale jeśli to za długie to wykup domenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 ovi.com jest ok, a z polskich darmowych bez spamu to gery.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 Ja mam maila w wersji imie@nazwisko podpietego pod gmail i to wlasnie polecam. Obecnie to juz wszystkie skrzynki pod jeden gmail podpinam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Styczeń 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2011 Z darmowych skrzynek spełniających te wymagania, jest jeszcze http://poczta.o2.pl/. Sam korzystam z protokołu IMAP i po początkowym okresie próbnym wszystko działa bez zarzutu, a dodatkowo istnieje możliwość wyłączenia spamu płatnym sms-em - 13,5 zł za 12 m-cy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Michalak Napisano Styczeń 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2011 Możliwe jest jeszcze dawno chyba przez większość zapomniane Yahoo!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowa Napisano Sierpień 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2011 Załóż na czymkolwiek, a odbieraj przez gmail, spam się przefiltruje i będzie ok. Ewentualnie faktycznie załóż płatne, z tym, ze osobiście wp nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikotaj Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Popatrz na http://gmx.com W skrócie: - jest malo znana w Polsce, wiec przypuszczam, ze Twoje [email protected], [email protected], [email protected] beda dostepnymi adresami - nie dokleja reklam do tresci e-maila ani nie wysyla ich na skrzynke - udostepnia protokól IMAP - daje mozliwosc stworzenia 10 aliasów - nie ma ograniczenia pojemnosci - zalacznik do 50MB - nie ma nic wspólnego z Google inc. ;-) Firma istnieje juz od bardzo dawna, bo od 1997 wiec raczej nie padnie z dnia na dzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Opanujcie się, i nie grzebcie tak w starych tematach Autor ostatnio był na forum w marcu i raczej nie odpisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikotaj Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Ale może ktoś przeszukując forum pod kątem polecenia skrzynki e-mailowej trafi na niniejszy wątek i przeczyta zawarte w nim cenne informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Sierpień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2011 ja jestem za podtrzymaniem wątku. http://gmx.com Mikotaj - w czym jest hak? bo że udostępniają zasoby na pocztę za absolutnie nic to jakoś mam opory (to sceptyzm czy już cynizm?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi