fedora30 Napisano Luty 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2012 witam nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale mam problem ,szukam komunikatora pod linuxa obsługującego skype i co najdziwniejsze ze nie moge takiego znalesc a znajomych mam tylko na skypie,a nie chce skypa poniewaz jest to beta i ma bledy pozdrawiam karol30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2012 Nie ma błędów. Jest w wersji beta od kilku lat i tak po prostu zostało. Nie przejmuj się nazewnictwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Luty 8, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2012 Nie ma błędów. Jest w wersji beta od kilku lat i tak po prostu zostało. Nie przejmuj się nazewnictwem. czyli wyglada na to ze zostawili wersje beta i dalej juz nie ciagna ,chcialem zmienic bo nie chodzi mi mikrofon a nie potrafie wpowadzic tak ustawien zeby slyszala mnie druga strona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2012 No nie ciagna Skypa pd Linuksa i ciagnac chyba dalej nie beda, bo wlascicielem od jakiegos czasu jest Microsoft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2012 Na http://imo.im masz m.in. Skype, działa bardzo dobrze i nie wymaga instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2012 Plugin do Pidgina http://eion.robbmob.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Luty 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2012 "nie chodzi mi mikrofon" - sprawdź czy system nie widzi 2 - jeżeli tak, wybierz ten właściwy. jeżeli to duży pc z front panelem - możesz też przełączyć słuchawki/mikrofon do gniazd z tyłu obudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Luty 10, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2012 "nie chodzi mi mikrofon" - sprawdź czy system nie widzi 2 - jeżeli tak, wybierz ten właściwy. jeżeli to duży pc z front panelem - możesz też przełączyć słuchawki/mikrofon do gniazd z tyłu obudowy. to nie duzy pc a asus eeepc 1000HD,i nie wiem jak w nim wlasnie sprawdzic czy mikrofon zostal wykryty jesli wiesz jak to zrobic to bardzo prosze o pomoc z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2012 Najlatwiej sprawdzic kreaotkami KDE i Gnome. Na KDE sie ostatnio nie znam, na Gnomie uruchom 'dzwiek', zakladke Wejscie, zacznij cos gadac i ogladaj paski, czy sie czasem nie ruszaja. Mozesz sobie tam ustawic poziom wzmocnienia (który Skype i tak przestawi ). Jesli tak jest OK, to konfiguracja Skypa to formalnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Luty 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2012 będę miał dostęp do sprzętu ale za kilka dni - jeżeli w miedzy czasie nie rozwiążesz problemu - odezwę się (bo zwyczajnie nie pamiętam: co, gdzie i jak zostało ustawione, żeby skype na nim działał - ale działa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Luty 27, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2012 Witam, sposób może dziwaczny ale możesz również w konsoli wydać polecenie arecord -t raw jeżeli jest cisza to przez konsolę przewinie się tylko mnóstwo "pytajników" jeżeli zaś będą jakieś dźwięki to pojawiać się będą inne "krzaczki". Możesz też nagrać taki testowy kawałek następującym poleceniem : arecord -t raw >> /home/twojanazwausera/testowe_nagranie.raw A następnie odsłuchaj co tam jest aplay -t raw /home/twojanazwausera/testowe_nagranie.raw To tyle. Jeżeli nagrała się głucha cisza to faktycznie nie jest to wina SKYPE tylko coś nie jest do końca poprawnie skonfigurowane. Możliwe że dźwięk nie jest przechwytywany z mikrofonu a z innego urządzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8xxa_FC Napisano Luty 27, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2012 duzo czasu uplynelo... temat jeszcze aktualny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi