Maxior02 Napisano Wrzesień 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2012 Witam Chciałem się zapytać jak można wyłączyć efekty w Gnome 3 na Fedorze 17? Ostatnio strasznie mi przycina i zużycie procesora sięga 100%, zaznaczam iż na samym początku po zainstalowaniu systemu tak nie było. Przekopałem różne poradniki o Gnome 3 ale nic sensownego nie znalazłem. Parametry mojego komputera to AMD Athlon 64 Processor 2800+, GF 6600, 1.5 GB pamięci ram. Czy przy takim komputerze jak mam to jest to normalne? Proszę o rady i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2012 a polecenie TOP co pokazuje ? Który proces tak bardzo obciąża system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxior02 Napisano Wrzesień 11, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2012 Pisze mi ze najbardziej gnome-shell. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2012 gnome-shell jest scisle zwiazane z Gnome 3. Jesli nie chcesz miec Gnome 3, to mozesz cofnac sie do Gnome 2 (jest repozytorium utrzymujace klon(?) Gnome2 o nazwie MATE). Co do obciazenia procesora, to sprawdz czy nie przesadziles z jakimis rozszerzeniami albo czy któres z nich nie powoduje takiego obciazenia - mam podobny, nieco slabszy procesor (2300+) i jesli nic nie robie, to obciazenie nie przekracza 5% przy taktowaniu przestawionym na 1000MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxior02 Napisano Wrzesień 18, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2012 Problem roziazany dzieki za wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 19, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2012 gnome-shell nie powinno pozerac 100% procesora, ale jako workaround mozna wlaczyc tryb zastepczy w Ustawieniach systemu > Szczególy > Grafika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Grudzień 3, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2012 Witam, podepne sie pod temat mój gnome-shell kilka razy dziennie sie wiesza, w top-ie 100% procesora, czasem odpuszcza, czasem pomaga kill -9 z drugiej konsoli na proces gnome-shella, ale juz kilka razu musialem twardo restartowac wywalilem wszystkie rozszerzenia (u kolegi, który mial podobnie pomoglo usuniecie alternatywnych alt-tab-ów) zawieszenie nastepuje kiedy próbuje uzyc hotcornera, albo na dole paska powiadomien dzieje sie tak niezaleznie od ilosci otwartych programów procesor core2duo 2Ghz, 4GB RAM, GF9300M moze kolega Maxior napisze co konkretnie pomoglo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 4, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2012 Spróbuj zainstalowac najnowsze sterowniki Nvidii i ewentualnie sprawdz czy na Nouveau wystepuja te same problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Grudzień 4, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2012 Nouveau wywalilem zaraz po instalacji, bo nie radzi sobie z rozdzielczoscia mojego ekranu, idac za rada zrobilem upgrade Nvidii z 304.64 na 310.19 (w sumie moglem od tego zaczac) na razie pomoglo na problemy z niebieskim YouTubem i odswiezaniem terminala (chyba), wiec jakis sukces jest reszte bede obserwowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi