SeeM Posted November 14, 2017 Author Report Share Posted November 14, 2017 1 godzinę temu, Amos napisał: A u mnie się uruchamia i działa normalnie. Doinstalowałem dzisiejsze aktualizacje, przeinstalowałem Libreoffice i usunąłem konfigurację z ~/.config. Program wisi na splash-screenie, nie zużywa w ogóle procesora, nie produkuje logów, ani niczego nie wypluwa w terminalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amos Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 16 godzin temu, SeeM napisał: Doinstalowałem dzisiejsze aktualizacje, przeinstalowałem Libreoffice i usunąłem konfigurację z ~/.config. Program wisi na splash-screenie, nie zużywa w ogóle procesora, nie produkuje logów, ani niczego nie wypluwa w terminalu. A działasz na Xach czy na Waylandzie? Ja działam na Xach, bo Plasma na Waylandzie nie nadaje się do użytku, więc może to kwestia Waylanda? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted November 15, 2017 Author Report Share Posted November 15, 2017 A rzeczywiście, mam Waylanda. Sprawdzę dzisiaj wieczorem i dam znać. Dzięki, działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted December 5, 2017 Author Report Share Posted December 5, 2017 Libre Office nadal nie działa na Waylandzie, ale za to laptop przestał mi się budzić po uśpieniu. W logach jest tylko: gru [dzień, godzina] HOSTNAME kernel: PM: suspend entry (deep) -- REBOOT -- , gdyż nic innego niż wyłączenie komputera z palca mi nie pozostaje. Nie można wpisać hasła, ani przełączyć się na terminal tekstowy. Poczekam do jutra, zaktualizuję i poszukam na bugzilli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amos Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 Tego jeszcze nie bylo. Pod Plasma nie dziala polska klawiatura i nie moge pisac polskich znakow. Powrot do poczatku wieku, gdy powszechne byly problemy z jezykiem polskim w linuksie? W Gnome na Waylandzie mozna pisac po polsku, w Gnome na Xach nie, zatem problem w Xach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted April 1, 2020 Author Report Share Posted April 1, 2020 Dzieje się. W RPM 4.16 będzie można migrować bazę BarkreyDB 5 do SQLite. Zostało to dopisane do rpm --rebuildb. Sprawdzę niedługo na ile to działa. Chcą odstawić Berkleya, ponieważ ze względów licencyjnych nie można podbić używanej wersji do 6.x. jeżeli dobrze rozpiszą tabelki i dodadzą indeksy gdzie trzeba, RPM może być dużo szybszy. https://lists.fedoraproject.org/archives/list/[email protected]/message/65TZGKWLEMQPCATPY3QHRKA7VEAHMAED/ https://lists.fedoraproject.org/archives/list/[email protected]/thread/EVNG2XMCQW7KJ6FYIYGZRPICB7P4ZV4A/ I to jest też fajna zmiana. Po aktualizacji do F32 nie byłem w stanie zainstalować GIMPa i okazało się, że to przez moduł appstream: https://fedoraproject.org/wiki/Changes/Module_Obsoletes_and_EOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts