Arpe Napisano Kwiecień 7, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2017 wieszają mi się produkty Mozilli (Firefox i Thuderbird) ma ktoś ten problem czy tylko ja, bo nic nie mogę znaleźć w sieci dzisiaj np. Firefox wywala się kilka razy na minutę, trudno znaleźć zależność, co może to powodować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 7, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2017 wieszają mi się produkty Mozilli (Firefox i Thuderbird)Czy masz jakieś pliki w .mozilla/firefox/Crash\ Reports/? Możesz też wpisać about:crashes w pasku adresu i podejrzeć wysłane raporty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Kwiecień 7, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2017 about:crashes pokazuje raporty ale niewiele z nich kumam przyładowy link do raportu: https://crash-stats.mozilla.com/report/index/ddc4a527-a7d9-40f3-962a-bcbdf2170407 (zawiesił się w momencie pisania tego postu) naliczyłem 50 padów dzisiaj przed południem po upgrade systemu sa 3, czyli coś jakby lepiej ale daleko od dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 7, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2017 about:crashes pokazuje raporty ale niewiele z nich kumamCoś tam dojrzałem. Wskazówką może być moduł Plugin Container oraz libc na liście. Wygląda na to, że Firefox pada przez jakąś wtyczkę. Czy masz Flasha, Javę, odtwarzacz filmów lbo inne cuda? Uruchom Fireofoksa tak:firefox --safe-mode(co wyłączy wtyczki) i poużywaj tak godzinę-dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Kwiecień 8, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2017 SeeM - najnowszy lisek nie obsługuje już wtyczek z wyjątkiem Flasha i OpenH264... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Kwiecień 10, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2017 też się wiesza, robię regularne updaty systemu, może się w końcu ustabilizuje (/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_get_visual: assertion 'GTK_IS_WIDGET (widget)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_colormap_new: assertion 'GDK_IS_VISUAL (visual)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_colormap_alloc_colors: assertion 'GDK_IS_COLORMAP (colormap)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_modify_bg: assertion 'GTK_IS_WIDGET (widget)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_get_visual: assertion 'GTK_IS_WIDGET (widget)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_colormap_new: assertion 'GDK_IS_VISUAL (visual)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_colormap_alloc_colors: assertion 'GDK_IS_COLORMAP (colormap)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_modify_bg: assertion 'GTK_IS_WIDGET (widget)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_get_visual: assertion 'GTK_IS_WIDGET (widget)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_colormap_new: assertion 'GDK_IS_VISUAL (visual)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_colormap_alloc_colors: assertion 'GDK_IS_COLORMAP (colormap)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_modify_bg: assertion 'GTK_IS_WIDGET (widget)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_get_visual: assertion 'GTK_IS_WIDGET (widget)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_colormap_new: assertion 'GDK_IS_VISUAL (visual)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_colormap_alloc_colors: assertion 'GDK_IS_COLORMAP (colormap)' failed(/usr/lib64/firefox/plugin-container:28888): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_modify_bg: assertion 'GTK_IS_WIDGET (widget)' failedfirefox --safe-mode[h264 @ 0x7f99a52a8000] Increasing reorder buffer to 1[h264 @ 0x7f998eaa1800] Increasing reorder buffer to 1[h264 @ 0x7f998ea97800] Increasing reorder buffer to 1[Parent 7289] WARNING: pipe error (54): Connection reset by peer: file /builddir/build/BUILD/firefox-52.0.2/firefox-52.0.2/ipc/chromium/src/chrome/common/ipc_channel_posix.cc, line 322[Parent 7289] WARNING: pipe error (49): Connection reset by peer: file /builddir/build/BUILD/firefox-52.0.2/firefox-52.0.2/ipc/chromium/src/chrome/common/ipc_channel_posix.cc, line 322[Parent 7289] WARNING: pipe error (46): Connection reset by peer: file /builddir/build/BUILD/firefox-52.0.2/firefox-52.0.2/ipc/chromium/src/chrome/common/ipc_channel_posix.cc, line 322###! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x2C0085,name=PBrowser::Msg_Destroy) Channel error: cannot send/recv###! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x2C0085,name=PBrowser::Msg_Destroy) Channel error: cannot send/recv###! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x2C0085,name=PBrowser::Msg_Destroy) Channel error: cannot send/recv###! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x2C0085,name=PBrowser::Msg_Destroy) Channel error: cannot send/recv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Kwiecień 12, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2017 dzisiaj na safe-mode padł po 2 sekundach: [mp@windlifter ~]$ firefox --safe-mode ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 3149 ExceptionHandler::SendContinueSignalToChild sent continue signal to child ExceptionHandler::WaitForContinueSignal waiting for continue signal... [Child 3108] ###!!! ABORT: Aborting on channel error.: file /builddir/build/BUILD/firefox-52.0.2/firefox-52.0.2/ipc/glue/MessageChannel.cpp, line 2143 [Child 3108] ###!!! ABORT: Aborting on channel error.: file /builddir/build/BUILD/firefox-52.0.2/firefox-52.0.2/ipc/glue/MessageChannel.cpp, line 2143 kurde, tylko ja mam ten problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 12, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2017 Zmień nazwe katalogu z profilami (.mozilla) na inną lub przenieś w inne miejsce, uruchom firefoxa. Po uruchomieniu firefox utworzy nowy katalog .mozilla z nowym profilem, oczywiście nie będziesz miał zapisanych zakładek, haseł itp. Jeżeli po tym zabiegu firefox przestanie się zawieszać to masz uszkodzony profil, jeżeli nadal będzie się zawieszał, to możesz przywrócić stary katalog .mozilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Kwiecień 12, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2017 dzięki, nie pomogło, wywalił się nawet podczas pisania tej odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Maj 10, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2017 tak mi to zatruwa życie, że zainstalowałem konquerora i... wyp.... się tuż po uruchomieniu, czyli winien jakiś komponent F25 a nie Mozilla, chyba zostało tylko robić updaty i czekać na cud (jak się stanie to dam znać) zawsze miałem Fedore w wersji: bieżaca minus 1, pierwszy raz siedzie na najnowszej i od razu taka wtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enton Napisano Maj 22, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2017 Hmm no i ja mam dokładnie to samo. U mnie wywala się w taki sposób, że wszystko staje się czarne i muszę wyłączyć ją i włączyć ponownie ,ale po jakimś czasie znów się wywala. Udało ci się może coś z tym zrobić? __________________ Polecam portal: księgowa praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Maj 23, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2017 nie udało wywala się też Gnome-shell, jak cos namierzę to na pewno napiszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Czerwiec 22, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2017 szcześliwe zakończenie ! to że padały produkty Mozilli wpędziło mnie w ślepą uliczkę, jak mi się sypnął Krusader a dnf podczas instalacji teamviewera wykasował kilkanaście bibliotek z usr/lib zrobiłem w końcu test Memtestem86+ i juz po wszystkim, wadliwa kość wyjęta, RAM-u o połowę mniej ale system znowu działa, uff... P.S. uważajcie na zakupy w x-komie, wykupiłem pakien OnSide, przyjechali z Asusa i powiedzieli, że X-kom grzebał w konfiguracji i nie powinienem mieć (zgodnie z numerem seryjnym) 16GB tylko 4GB i inny dysk i nie mogą mi tej pamięci wyminiec w ramach wizyty a X-com powiedział, ze onside jest tylk na elementy Asusa, a pamięc i dysk jest od nich, więc mam im wysłać sprzęt do naprawy, tylko że w trakcie zakupu nikt mi nie mówił, że jest onside połowiczny bo w laptopie ktoś grzebał itd..., żenada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 22, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2017 Dobrze wiedzieć. Przymierzałem się do zakupu w x-kom. Będę wiedział o co pytać u "konsultanta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpe Napisano Czerwiec 22, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2017 zarządaj odpowiednich wpisów na fakturze i zrób zrzuty strony z produktem, która de facto jest ofertą, bo tylko na tej podstawie podejmujesz decyzję problem polega na tym że firmy od sprzętu sobie słono liczą z dobre konfiguracje, więc jak x-kom podmieni taniej jakieś ważne elementy jak pamięć czy dysk to uważam, ze robi dobrze, bo zaoszczędziłem tysiaka jak nic, tylko niech się informują klienta co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi