NoRobot Napisano Kwiecień 24, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2021 Zastanawiałem się nad przyczyną ogromnego poboru mocy procesora przy oglądaniu filmów na YT. Temperatura CPU AMD-8 dochodziła do 87 stopni. Przełączyłem na X11 i teraz w tych samych warunkach temperatura CPU wynosi 71 stopni. Nie wiem, czy to wina Waylanda, czy mi czegoś brakuje w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Kwiecień 24, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2021 Ten Wayland jest ogólnie niedobry. Dziś zainstalowałem najnowsze Ubuntu z Wayland i programy na nim nie chcą się wyświetlać . A zainstalowałem zamiast tego najnowsze kubuntu i w nim na pulpicie Kde programy uruchamiają się normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Kwiecień 24, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2021 U mnie też programy uruchamiały się normalnie, a przy filmach chłodzenie w lapku szalało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rathann Napisano Maj 20, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2021 Sprawdziłeś, który proces zużywa najwięcej procesora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Maj 20, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2021 chrome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rathann Napisano Lipiec 16, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2021 A jak pobierzesz film z YT przy pomocy youtube-dl i odtwarzasz z akceleracją, np. przy pomocy mpv, to jak wygląda zużycie procesora i temperatura? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Lipiec 16, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2021 Kupiłem sobie super podstawkę chłodzącą i już wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 17, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2021 15 godzin temu, NoRobot napisał: Kupiłem sobie super podstawkę chłodzącą i już wszystko jest OK. A tutaj bym uważał. Podstawka może chłodzić punktowo sensory, ale ciepło w obudowie rozchodzi się własnymi drogami i niekoniecznie jest w tym momencie prawidłowo odprowadzane. Jeżeli podstawka, to tyko z dużym wentylatorem i kanałami prowadzącymi powietrze na całej powierzchni podstawki. Albo można kupić najtańsza badziewie i wymontować z niej wentylatory. Samo umieszczenie laptopa dwa centymetry ponad blatem biurka sporo pomaga. Nagrzanie CPU może wynikać z nieumiejętnego używania GPU przez przeglądarkę. Rathann dobrze gada, spróbuj odtworzyć film lokalnie w mpv, aleo vlc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi