Janusz Wo Napisano Czwartek at 10:13 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek at 10:13 Witam! Musiałem użyć trybu rescue przy problemach z kernelem. Nie wiem, jak to odwrócić. Wszystkie nowe kernele mam w trybie rescue. A już tego nie potrzebuję. Nie znalazłem w miarę nowej instrukcji ani takiej, której mógłbym zaufać. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Czwartek at 13:53 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek at 13:53 3 godziny temu, Janusz Wo napisał: Musiałem użyć trybu rescue przy problemach z kernelem. Nie wiem, jak to odwrócić. Wszystkie nowe kernele mam w trybie rescue Nie bardzo rozumiem co masz na myśli, mógłbyś napisać co zrobiłeś i w czym objawia się problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Piątek at 16:09 Zgłoszenie Share Napisano Piątek at 16:09 Można to zrobić za pomocą programiku "grubby": grubby --help | grep 'remove-args' --remove-args=STRING remove kernel arguments Narzędzia interaktywne - jak grubby - nie są w moim guście i wolę pliki konfiguracyjne, ale w przypadku Fedory i nowych Red Hatów to tak właśnie działa. Usuwanie czegokolwiek z pliku /etc/default/grub nic nie pomoże, bo wyląduje w konfiguracji znowu po restarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Piątek at 22:09 Zgłoszenie Share Napisano Piątek at 22:09 Do testów czy jest poprawnie można użyć: grub2-emu Teraz tak zaglądam w /boot i "rescue" to nie jest tylko wpis w grub, ale pliki zawierające "rescue" w nazwie w /boot . Tak się zastanawiam co chcesz usunąć? Radek Głębicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi