rekah Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 tak jak w opisie otwieranie w tym samym oknie, jak to ustawic ?? standardowo w gnome foldery otwieraja sie w nowych oknach, jak zrobic zeby sie otwieraly w jednym i tym samym oknie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 Tu masz odpowiedź: http://faq.fedora.pl/#nautilus-spatial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bur Napisano Luty 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Witam, jestem nowy w Linuxie i strasznie irytuje mnie ten problem i nie moge znalezc rozwiazania, a podany wyzej link raczej odnosi sie juz do czegos innego...some help? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Otwieramy jakiś folder-->Edycja-->Preferencje-->Zachowanie-->Otwieranie w oknie przeglądarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Swoją drogą, dlaczego to masakryczne ustawienie jest cały czas domyślnie włączone ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Ponieważ jest lepsze. Serio. Niestety, w 2.30 domyślnie używany będzie tryb przeglądarki. Wynika to wyłącznie z dostosowania pod nadchodzące, oparte na gnome-shell, wydanie 3.0 GNOME-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 No i przy ustawieniach domyślnych nautilus działa dużo szybciej niż w trybie przeglądarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 ale ja działam dużo wolniej, kiedy otwiera mi się dziesięć okien, bo chciałem otworzyć głęboko zagnieżdżony folder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 Odnośnie GNOME Shell - czy wiecie coś o tym, czy to nadal ma być opcjonalny ficzer, czy tylko będzie ten shell i koniec? Jeśli tak właśnie wyglądać ma nowe GNOME, to sorry, ale ja spadam na XFCE albo już nawet i KDE 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 ale ja działam dużo wolniej, kiedy otwiera mi się dziesięć okien, bo chciałem otworzyć głęboko zagnieżdżony folder Dlatego istnieją bardzo fajne skróty klawiaturowe (np. z Shiftem) + środkowy klawisz myszy. Kilka minut wprawy i już zawsze będziesz używał spatial mode. Odnośnie GNOME Shell - czy wiecie coś o tym, czy to nadal ma być opcjonalny ficzer, czy tylko będzie ten shell i koniec? Jeśli tak właśnie wyglądać ma nowe GNOME, to sorry, ale ja spadam na XFCE albo już nawet i KDE 4 Na razie to wersja rozwojowa. Ma być główną powłoką dopiero w GNOME 3.0, które przy dobrych wiatrach nastąpi na jesieni. Martwi mnie tylko tak wczesne wydawanie opinii. Ten kawałek oprogramowania zmienia się z dnia na dzień, niezwykle dynamicznie (średnio kilkanaście commitów dziennie!), ma być szlifowane jeszcze przez minimum pół roku, i prawdopodobnie nigdy go nie używałeś. A jeśli nawet, to wersji z F12, która jest już antykiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 Nie używałem nigdy. Ale ta powłoka do mnie nie przemawia: http://linux.softpedia.com/screenshots/GNOME-Shell_3.png. Jak to ma zastąpić tradycyjny desktop, to naprawdę migruję od następnej Fedory na XFCE lub o zgrozo piekielna - KDE 4. A jeśli i XFCE (bo KDE 4 do mnie również nie przemawia) też zacznie kombinować, to się przemogę i nauczę obsługi Fluxboxa albo IceWM (których nie lubię zbytnio, ale to przez dłubanie w plikach ustawień, aby zmienić choćby tak trywialną tapetę). Z drugiej strony...w przyszłym tygodniu mam przeprowadzkę i nie będę miał na miejscu PC tak długo, aż nie dorobię się na kupno czegoś, więc będę poza Linuksem spory czas, to może coś się zmieni a ktoś odmyśli w tym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 Tak to wyglądać na pewno nie będzie, natomaist fakt, że koncept i funkcjonalności GNOME Shell to powielenie tego, co na Fluxboksie można było wyczarować 4 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 http://www.webupd8.org/2010/02/gnome-shell...ts-new-and.html Ale za to ostro używa OpenGL i wielu bajerów w X-ach, więc będzie można wyrzucić wszystkie stare karty graficzne bez shaderów. Mnie osobiście się gnome-shell podoba coraz bardziej, i nie mogę się doczekać 3D w nouveau, żeby to samemu wypróbować. No i wbrew pozorom nie jest to taka rewolucja. Jakby chcieli zrobić rewolucję, to zaimplementowali by wreszcie ideę "document-centered" w miejsce tradycyjnego "applications-centered", i do tego jeszcze pomysły "semantycznego pulpitu". Wtedy to dopiero byście podnosili krzyk i lament. Byłoby zabawnie to obserwować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 Oglądałem wczoraj "District 9". Tam to dopiero było środowisko !! A kiedy u nas będzie takie? @Jusko A cóż to właściwie jest GNOME? Pasek + ikony na pulpicie, a resztę aplikacji możesz mieć wszędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 Emm...ładnie może i wygląda, ale nie biorę tego cuda Jestem tradycjonalistą, który nawet gdy dostaje kogoś Windows na warsztat, najpierw przestawia jego motyw w styl klasyczny i pojedynczy pasek start, by móc zacząć pracować (klasyczny interface był naprawdę świetny) Nie lubię po prostu zmian. Obecne GNOME rozwojem nie grzeszy i może dobrze. Dla mnie jest to już kompletnie dopasowane środowisko, które na równi postawię z KDE 3.5.x. Po prostu już coś skończonego, dopracowanego (no...błędziki jakieś zawsze będą - siła rzeczy), co można już od odstawić na półkę jako projekt kompletny i dalszy rozwój to wyłącznie kosmetyka. Taki dla mnie jest GNOME. No i właśnie tym dla mnie jest GNOME - paskami i ikonami na pulpicie Nic więcej mi do szczęścia niepotrzebne p.s: nie na temat, ale skoro wprowadziliby w Fedorze domyślnie GNOME Shell kiedyś tam już, to czy postawienie na niej XFCE oznaczałoby instalację Fedory, wywalenie GNOME (ewentualnie KDE) i dopiero instalację XFCE? Niestety łączę się PPPoE, więc odpada DHCP w netinstall, a routerem nie dysponuję. Tak tylko pytam - może z ciekawości, może na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi