AlienJR Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 U mnie w szkole zamówili kilka Maców zamiast Linuksa... wstyd... A jedna z "informatyczek" nie wie co to Linux... to już jest hańba:P To specyficzne, informatyczne zacofanie w tym kraju jest naturalne. Ważne, że prawdziwi informatycy w Polsce są dobrze wykształceni, a i młodzież nienajgorsza. Dla mnie hańbą było to, że kumple z klasy chcą zostać informatykami, a niewiele w tym kierunku zrobili. Chociaż w gruncie rzeczy w państwowych uczelniach informatyki nauczą, a na tym etapie edukacji trzeba być świetnym matematykiem i fizykiem (moje pięty achillesowe). Maci to żaden wstyd. Tak samo jak Windows, Dos, Amiga i wszystkie inne. Prawdziwy informatyk musi wybrać dobry system, a żeby to zrobić trzeba znać inne. Ja wybrałem, bo mnie przekonała wolność[/b]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ascot Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Hmmm.... Dawno mnie tu nie było Niestety musiałem wrócić na Windowsa... Czemu? Ponieważ jestem recenzentem w nowym piśmie o grach komputerowych. Jednak wolę mieć pełen obraz gry jak przedstawia się na Windzie a nie na emulatorze... Ale (_linuxa_ → Linuksa) ORT ponownie chcę zainstalować do pracy, szkoły itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Livio™ Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 A ja go wywaliłem totalnie, bo miałem go jako jedynego. Teraz mam wymarzony system . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppertop Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 A ja go wywaliłem totalnie, bo miałem go jako jedynego. Teraz mam wymarzony system . I tak trzymaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
miecio Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Ja mam winshita tylko tak z przyzwyczajenia i mam w planie go wkrótce wywalic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Livio™ Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 @Coppertop - jedyne co mnie przy nim trzymało, to to co dzieki Wam uzyskałem - dźwięk nawet po restarcie w Fedorze. Ta dystrybucja jest wspaniała! Brzydka na wejściu, przyznam, ale prosta instalacja, obsługa - wszystko w największym porządku. Tylko gdyby ktoś jeszcze zrobił RPM dla Polyestra :/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppertop Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Ja uważam, że FC5 jest jedną z najładniejszych - a może i najładniejszą - wizualnie dystrybucją. Ale to już kwestia gustu. A to, że jest cudowna technicznie to już nie ulega kwestii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Livio™ Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Ładnie działa. Dziwi mnie, czemu domyślne dekoracje okien są takie... wiecie o co mi chodzi - brzydkie. Jest nowsza ich wersja, o wiele ładniejsza, która mi sie podoba. Albo styl - mógłby być jakiś Polyester, albo QtCurve, czy Klearlook, by pasowało do tematu GTK+, Clearlooks Quicksilver. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppertop Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Livio - już wiem czemu mówisz, że FC5 jest brzydka Masz KDE - to jasne. Tam jest staaaaary theme. Wygląda jak FC4 - ochydnie imho. Motyw dla Gnome'a jest po prostu bajeczny - a KDE im się widać robić nie chciało Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrtymek Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 Ja wywaliłem kompletnie Winshita z kompa ;P Rodzinka sie przyzwyczaiła do OpenOffice, a Opere już znali dawno... Do Kadu się przyzwyczaili... przyzwyczaili, bo używaliśmy tlena ;D A siostra nawet sobie skonfigurowała jako tako KDE ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillys Posted August 9, 2006 Author Report Share Posted August 9, 2006 Ja wywalilem kompletnie Winshita z kompa ;P Rodzinka sie przyzwyczaila do OpenOffice, a Opere juz znali dawno... Do Kadu sie przyzwyczaili... przyzwyczaili, bo uzywalismy tlena ;D A siostra nawet sobie skonfigurowala jako tako KDE ;D Jak zes to zrobil? ja przyzwyczajam do FF, ale do OO nie dam rady. Podziwiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Orkan Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Juz pozbylem sie Windows Mam teraz tylko Solarisa i Fedore. Z typowo windowsowych programow potrzebuje juz tylko iTunes (do obslugi iPoda, bo Banshee cos mi sie znarowila , ktore narazie bezskutecznie probuje odpalic za pomoca wine. Moze ktos zna dobry algorytm instalacji iTunes pod wine? Bede przewdzieczny. Orkan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amos Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 A Amarok nie obsługuje czasem iPodów?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Orkan Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Nie próbowałem Amaroka do mojego iPoda, dzięki za hint Jedyny problem w tym, że instalacja Amaroka pociąga za sobą instalację wszystkich bebechów KDE, a tego jako maniak Fluxboxa bym nie przeżył nawet w Solarce mam Gnome'a. Ale spróbuję, dzieki. Orkan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Livio™ Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Do iPodów jest chyba GPod... Coppertop, ten motyw to tylko ikony Bluecurve, skórka GDM i tapetka. Wyglad widzetów i skórka metacity to Clearlooks Deepsky/Quicksilver. Teraz dzieki ecikowi mam ladny system. Stworzyl RPM dla stylu Polyester, a oprócz tego mam DeKoratora z Mandrivowego RPM-a . Skin Unity Orange przekolorowywany w locie sposobem "Hue Adjust". Banshee pod Wine? A to ci dopiero . Uruchom go z katalogu tak: ./Banshee.exe. Powinno zadziałać. To chyba zwykły ELF jest, nie sprawdzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts