HiJej Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Mam wina tylko po to zeby grac i sluchac muzy(oglondac filmy) - kontrola głośnosci w Fedora 8 mówi: "Nie odnaleziono wtyczek GStreamer i/lub urządzeń kontroli głośności.", Rhytmbox: "Failed to connect stream: Invalid argument", a Firefox mi się wywala(wyskakuje Bug Buddy). Jedyny dźwięk jakiego mogę słuchać jest melodyjka w Teście Dzwięku w System/Administracja/Wykrywanie karty dźwiękowej. :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Jakby ktos wiedzial co robic to pisac na priv`a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@WalDo Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Jakby ktos wiedzial co robic to pisac na priv`a.→ http://rtfm.killfile.pl/#niepriv Pozostałe sprawy, szczególnie dotyczące dźwięku (wtyczki, gstreamer) były szeroko omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiJej Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Sprawy były omawiane na forum, ale moja jest zupełnie inna - na roocie wszystko dziala a na zwyklym userze - nie... a tam nie dziala i na tym i na tym. np.: Instalacja DzwiĘku- Nic Z Forum Nie Pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Windows XP pro oryginalny + Fedora 8 :* Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toni111 Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Niestety moja kochana Ultima Online z gate'm Mysterious World nie chce działać pod linuksem. Dlatego znalazłem półsrodek: Windows XP zainstalowany jako wirtualna maszyna w Linuksie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bugmenot Posted March 9, 2025 Report Share Posted March 9, 2025 Ja mam Windows ME na VirtualBox Link to comment Share on other sites More sharing options...
slabypingwin Posted November 9, 2025 Report Share Posted November 9, 2025 A ja mam problem z moim win 11 25H2 , który pokrótce opisze ; Mega użytkownik 210 Dopóki używałem w wersji 24h2 nie było problemu z dostępem do partycji Windows z poziomu Linuxa . Trzy tygodnie temu zainstalowałem na czysto najnowszą wersję 25 H2 i teraz problem jest . Gdy siedząc na Linuxie chcę wyświetlić zawartość partycji Windows to pyta o hasło . Podaję hasło które ustaliłem instalując Linuxa ale to nie pomaga . Podaję PIN którym loguje się na Windows ale to też nie pomaga. Funkcja secure boot jest wyłączona w biosie . Instalując najnowsze Windows 11 nie zaznaczyłem opcji szyfrowania dysku . Co więc powinienem zmienić w ustawieniach najnowszego Windows 11 25 H2 aby linuxy miały normalny dostęp do jego partycji tak jak to było przy poprzedniej wersji 24h2 i wersjach wcześniejszych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganny Posted December 2, 2025 Report Share Posted December 2, 2025 Wyłącz w tym łindows szybkie uruchamianie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slabypingwin Posted December 2, 2025 Report Share Posted December 2, 2025 A w którym miejscu w ustawieniach Windows mam znaleźć taką opcję ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted December 9, 2025 Report Share Posted December 9, 2025 W dniu 2.12.2025 o 17:59, slabypingwin napisał: A w którym miejscu w ustawieniach Windows mam znaleźć taką opcję ? W biosie możesz znaleźć "fast boot". Ja to zawsze wyłączam, nawet bez Windowsa na głowie. Cztery sekundy dłużej, ale więcej spokoju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts