Matrick Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Mi tam na mojej wspaniałe maszynie i tak za wiele gier nie chodziło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Headshot Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Nie mam Windy i mieć już nie mam zamiaru. W domu wszystkich także nawróciłem na dobrą drogę unixów i tak będzie. Jak jeszcze uporam sie z odtwarzaniem mp3, to mogę umrzeć spokojnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
exbros Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Jak jeszcze uporam sie z odtwarzaniem mp3, to mogę umrzeć spokojnie Oj, to niedobrze... Odpalenie mp3 to jakies 5 minut, wiec moze jednak wyznacz sobie troche powazniejsze cele? Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matelan_ Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Ja no coz przez dlugi czas posiadalem Winde Xp i Auroxa od wersji 1o jesli sie nie myle jednak windows coraz czesciej sie wysypywal przy probach optymalizowania go, lub zmieniania w znaczacy sposob jego wygladu - no coz Bill G ma swoje sposoby, zeby winda nie mogla dzialac za dobrze- a i Aurox zbyt idealny nie byl.. wiec jak tylko wyszla Fedora 6 zaczalem sciagac, tak szczesliwie sie zdarzylo, ze niedlugo po tym jak ja sciagnalem i nagralem na plyte winda wysypala sie calkowicie psujac przy okazji partycje, na co jedynym ratunkiem byl format dysku.. i tak oto na moim komputerze od poczatku listopada jest tylko i wylacznie Fedora (ach jakie to wzruszajace:) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedenk Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Mam winXP praktycznie tylko do Buildera bo w szkole mamy kurs i trzeba zrobić zaliczenie ;p Potem w sumie mógłbym go już usunąć ale chyba zostawię bo znów coś w szkole będzie i trzeba będzie instalować... I tak z dostępnych 140gb winda zajmuje 10 więc zbytnio mi t nie przeszkadza Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowmajk Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 U mnie sytuacja wyglada w taki sposob ze nie mam Windowsa poniewaz myslalem ze dam rady poradzic sobie samym linuxem:) lecz w chwili obecnej troche tego zaluje bo... mam problem zwiazany z grafika:( w glxgears mam prawie 3tys fps ale w grach na cedega czy tez wine fpsow widac braknie bo jest ich nawet 4:P 8 max Link to comment Share on other sites More sharing options...
@SeeM Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 ja Windows 98 usunąłem, żeby gry mnie nie kusiły; ostatnio tylko do tego był na dysku; może skusiłbym się na coś nowszego, żeby nauczyć się *.net, ale mam wystarczająco dużo do nauczenia się na Linuksie Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_west Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Witam, ja korzystam z fedory 6 już 2 miesiące. Próbowałem już kilku dystrybucji ale żadna nie przypadła mi do gustu (mandrake 6, debian, mandriva, PLD). Właściwie to były takie krótkie próby, przy foramcie próbowałem się przesiąść na linuksa. Dopiero kiedy zobaczyłem Fedore 2 system przypadł mi do gustu. Ostatnio kupiłem w empiku fedore 6, tego samego dnia windows xp wyleciał z dysku na zawsze i nie wróci. Fedora jest bardzo i ntuicyjna i dość prosta w obsłudze na gnomie. W razie jakichś problemów zawsze można liczyć na szanownych kolegów na forum. Jednak mam windowsa na drugim kompie, który obsługuje przez LAN dzięki programowi VNC. Niestety wymaga tego moja praca i hobby, wiele programów i narzędzi działa tylko pod windowsem, niestety pod wine nie działają tak jak trzeba (znajomy, który pracuje na linuksie 5 lat, też nic nie zdziałał z tymi progamami pod wine). Ale na desktopie jedynie (_linuks_ → Linux) ORT i jestem z tego bardzo dumny. Wcześniej na windowsie używałem wiele aplikacji z linuksa, bo są po prostu lepsze . Pozdrawiam wszystkich użytkowników Fedory Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Medinvaerne Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Mam już tyko Fedorę, bo kiedy miałam oba systemy, to przy włączaniu zawsze wybierałam Windows - przyzwyczajenie. I nie żałuję mimo, że z Windowsem radziłam sobie fantastycznie, a z Fedorą "walczę' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Orkan Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 używam Fedory do wszystkiego, FreeBSD do developerki, bo na tym jedzie moja firma, mam jeszcze Windows2003server (MSDNAA) przerobiony na łorkstację (z Visual Studio i MSDN), ale przyznam, że strasznie dawno go nie uruchamiałem - inna sprawa że w ciągu ostatnich dwóch lat liczba używanych IIS wcale nie maleje, a Apache'ów wcale nie rośnie, więc kto wie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rgabrysiak Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Mam na dysku zarówno Windowsa XP jak i Fedorę. Pierwszy system używam ze względu na Borlanda i Visual Studio ale kiedy tylko mogę staram się korzystać z Fedory. Pozdrowienia dla wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
@perl Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 używam Fedory do wszystkiego, FreeBSD do developerki, bo na tym jedzie moja firma, mam jeszcze Windows2003server (MSDNAA) przerobiony na łorkstację (z Visual Studio i MSDN), ale przyznam, że strasznie dawno go nie uruchamiałem - inna sprawa że w ciągu ostatnich dwóch lat liczba używanych IIS wcale nie maleje, a Apache'ów wcale nie rośnie, więc kto wie... mam bardzo podobną konfigurację również Fedora+Windows 2003 Server (MSDNAA)+OpenBSD (bo na tym jedzie moja firma ) Fedorę mam z zamiłowania, Windows i OpenBSD - ze względu na pracę - takie życie Link to comment Share on other sites More sharing options...
matlas Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 mam na stacjonarnym Fedore + WindowsXP (z uczelni) przy czym windołs właczany jest raz na miesiac jak potrzebuje zdjecia z komorki zgrac. Praca (programowanie WWW) , multimedia, gry (ET,Open Arena) i net wszystko na Fedorce ps. na laptopie ta sama konfiguracja Link to comment Share on other sites More sharing options...
SACZI Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Jak będzie na Fedorkę Delphi/CBuilder, Auto CAD, Unigraphics, Keil C to wywalę WIndowsa z dysku. Powyższe, to zastosowania zawodowe, dlatego "zmienniki" nie wchodzą w rachubę. Do całej reszty (poza grami; a ja nie gram), Linux w 102 % wystarcza. Na dysku mam Fedorę8 (lubię także CentOSa), Slackware12 i Windowsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Na PC mam XP i na co dzień korzystam z niego, na laptopie mam XP + Ubuntu, w pracy pracuję na Fedorze 7, Ubuntu, paru SBSach i MacOSie więc przekrój systemów mam, ale póki co z Windy nie mam zamiaru rezygnować, no chyba żeby to była Vista Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts