matlas Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 Nie moge uruchomic playera Audacious z rezpozytoriow F10. Podczas uruchamiania wywala takie cos: audacious I/O warning : failed to load external entity "/home/matlas/.config/audacious/playlist.xspf" Usuniecie tego pliku, stworzenie pustego lub usuniecie calego katalogu audacious nie pomaga. Komus działa ten player w F10 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 A może to selinuksa czary? Sprawdzałeś w setroubleshoot, czy nie ma jakichś komunikatów związanych z audacious?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Listopad 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 Mam wyłączony SELinux, więc to nie on! Póki co nie wiem jak go uruchomić a to jedyny player co moja kobieta akceptuje. Pomóżcie bo nie chce do F9 wracać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 Komus działa ten player w F10 ?U mnie działa. Nie zgłasza żadnego błędu. Posuwaj pliki konfiguracyjne i spróbuj zainstalować audaciousa z F9, jedyne co przychodzi mi do głowy . Ja mam to zainstalowane (może jakieś pluginy się kłócą): rpm -qa | grep 'audacious' audacious-1.5.1-4.fc10.i386 audacious-libs-1.5.1-4.fc10.i386 audacious-plugins-freeworld-mp3-1.4.5-2.fc10.i386 audacious-plugins-1.5.1-2.fc10.i386 EDIT: InIrudeBwoy też miałem to napisać, ale... Ewentualnie zainstaluj jej xmmsa, pewnie nie zauważy różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 Mam wyłączony SELinux, więc to nie on! Póki co nie wiem jak go uruchomić a to jedyny player co moja kobieta akceptuje. Pomóżcie bo nie chce do F9 wracać Zmień kobietę Głupi żart ale nie potafiłem się powstrzymać. Próbowałeś uruchomić program na świeżym koncie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 u mnie działa bez problemów... świeża instalka mam zainstalowane wszystkie wtyczki jakie są w repo fedory i rpmfusion. może spróbuj usunąć całkiem (łącznie z plikami konfiguracyjnymi) i na nowo zainstalować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 U mnie również nie ma najmniejszych problemów z audaciousem, aczkolwiek na początku nie chciał się uruchamiać, dopóki nie usunąłem starego ~/.config/audacious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Grudzień 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 Mam zainstalowane: yum list *audacious* Wczytane wtyczki: fastestmirror, refresh-packagekit Zainstalowane pakiety audacious.i386 1.5.1-4.fc10 installed audacious-libs.i386 1.5.1-4.fc10 installed audacious-plugins.i386 1.5.1-2.fc10 installed audacious-plugins-freeworld.i386 1.4.5-2.fc10 installed audacious-plugins-freeworld-aac.i386 1.4.5-2.fc10 installed audacious-plugins-freeworld-alac.i386 1.4.5-2.fc10 installed audacious-plugins-freeworld-mms.i386 1.4.5-2.fc10 installed audacious-plugins-freeworld-mp3.i386 1.4.5-2.fc10 installed audacious-plugins-freeworld-tta.i386 1.4.5-2.fc10 installed audacious-plugins-freeworld-wma.i386 1.4.5-2.fc10 installed 1. Usuniecie ~/.config/audacious nic nie pomaga , nadal ten sam blad (i katalogi sie na nowo tworza, ale to oczywiste). 2. Usuniecie tego co wyzej, odinstalowanie i zainstalowanie tez nie pomaga (ten sam blad). 3. Usunalem znow to samo, zainstalowalem tylko te pakiety co podal thof ... i nadal ten sam blad. 4. Zainstalowalem wszystkie pakiety z nazwa audacious ... i ciagle ten blad ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 U mnie błąd, o którym piszesz pojawił się przy pierwszym uruchomieniu. Audacious sam stworzył sobie plik o zawartości: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <playlist version="1" xmlns="http://xspf.org/ns/0/"> <creator>audacious-plugins-1.5.1</creator> <trackList/> </playlist> Instalowałem poleceniem yum install audacious\* z włączonym oczywiście repo rpmfusion. Dziwne, bo identyczny błąd zgłaszany jest głównie z Ubuntu, najwięcej postów z przełomu czerwca i lipca 2008. Na pewno masz najnowszą wersję 1.5.1-4.fc10? Może potrzebny jest downgrade do poprzedniej? [EDIT] O tę wersję to głupie pytanie - przecież napisałeś [EDIT2] Zapomniałem napisać najważniejszego: u mnie działa bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 mam identyczny problem... i jeszcze sobie z nim nie poradzilem... usunalem juz wszystkie znalezione configi audaciousa i nadal to nic nie pomaga... wielokrotnie go przeinstalowywalem, ale rowniez klapa... w koncu postawilem exaile... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 Ponowię pytanie. Czy działa jeśli uruchomicie audacious na koncie nowego użytkownika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Grudzień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 Jesli macie to usuncie: audacious-crossfade http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=706497&page=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Grudzień 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 A jak to usunac? Nie pobieralem tego pakietu z rpmfusion (ani takiego nie widze). @WalDo No mi tworzy katalogi i confingi, ale takiego pliku co podales nie. Jak wroce z pracy stworze go recznie, zobaczymy czy pomoze. EDIT Po utworzeniu pliku recznie z taka trescia ciagle ten sam blad :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Grudzień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2008 jeśli jescze nie działa to pobierz stąd http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=71312 u mnie po zainstalowaniu tej paczki udało się uruchomić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Styczeń 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2009 Podepnę się pod temat. U mnie na F10 działo się tak, że audacious co prawda się odpalał, ale.... Jak wchodziłem do katalogu z muzyką, klikałem na plik, to audacious zaczynał odtwarzać ostatnio słuchaną muzykę. Żeby posłuchać tego, na co sie kliknęło, trzeba było otworzyć play listę i usunąć wcześniej słuchany plik. Dość wkurzajace, nieprawda? No to wyrzuciłem audacious`a i zainstalowałem komendą podaną przez WalDo. Naciągnęło razem z zależnościami 25M. Nie pomogło. Wyrzuciłem to i na razie korzystam z Mplayera. Czy jest sens instalowania czegoś innego na małym lapku z malutkimi głośniczkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi