Maxior02 Napisano Styczeń 13, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2012 Witam Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę sobie doinstalować Gnome 3 w Fedorze 16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Styczeń 13, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2012 su yum install @gnome-desktop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxior02 Napisano Styczeń 14, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2012 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxior02 Napisano Styczeń 26, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Witam Mam problem gdyż zainstalowałem środowisko graficzne Gnome 3 i gdy włączam wyskakuje mi komunikat że się nie uruchomi bo może być to spowodowane niemożliwością obsługi tegoż środowiska graficznego i włącza mi się środowisko zastępcze. Jako główne środowisko posiadam LXDE. W czym może tkwić problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Witam Mam problem gdyż zainstalowałem środowisko graficzne Gnome 3 i gdy włączam wyskakuje mi komunikat że się nie uruchomi bo może być to spowodowane niemożliwością obsługi tegoż środowiska graficznego i włącza mi się środowisko zastępcze. Jako główne środowisko posiadam LXDE. W czym może tkwić problem ? Może być kilka przyczyn: masz egzotyczną kartę grafiki, nie masz akceleracji 3D, lub używasz zamkniętych sterów do ATI/NVIDII, które z Gnomem "powinny działać". Napisz wszystko co wiesz o swojej karcie graficznej i sterownikach. Na dobry początek lspci powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxior02 Napisano Styczeń 27, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2012 Posiadam kartę graficzną GF 6600. Sterowniki instaluję z fedora Wiki zawsze działały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 27, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2012 Karta jest OK i sterowniki pewnie też. Możliwe, że poprawną pracę blokuje któreś z rozszerzeń Gnome3. Uruchom gnome-tweak-tool, wyłącz wszystkie rozszerzenia i sprawdź czy będzie działać. Jeśli tak, to włączaj kolejno rozszerzenia i sprawdzaj, na którym Gnome padnie. Nie musisz się przelogowywać. po każdej zmianie: Alt+F2, wpisz "r" (bez cudzysłowu) i [ENTER]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
195689 Napisano Marzec 16, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2012 Witam. Jestem początkującym użytkownikiem fedory 16, zainstalowalem gnome 3 su yum install @gnome-desktop ale nie wiem jak je uruchomić. ciągle korzystam ze standardowego gnome, tak jak zaraz po instalacji systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 16, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2012 Dlaczego nikt pytajac nie pomysli, zeby podac podstawowe informacje? Nawet tutaj w poscie #5 SeeM o to pyta. Jaka karta grafiki? Co zrobiles zeby uruchomic Gnome3? Sprawdziles inne tematy o Gnome3 na tym forum? Wielokrotnie ja sam pisalem i diabli wiedza ile razy inni pisali o tym → http://forum.fedora.pl/topic/25234-gnome-shell-extension/page__view__findpost__p__157600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
195689 Napisano Marzec 17, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2012 Mam laptopa Sony VAIO z karta grafiki Geforce 410M 1GB. zeby uruchomic gnome 3 wpisalem polecenia w terminalu jak powyzej napisalem. na tym moja wiedza sie konczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 17, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2012 na tym moja wiedza sie konczy. Pora wiec uzupelnic wiedze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi