Skocz do zawartości

Instalacja Gnome 3 W Fedora 16.

Maxior02

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Witam ;) Mam problem gdyż zainstalowałem środowisko graficzne Gnome 3 i gdy włączam wyskakuje mi komunikat że się nie uruchomi bo może być to spowodowane niemożliwością obsługi tegoż środowiska graficznego i włącza mi się środowisko zastępcze. Jako główne środowisko posiadam LXDE. W czym może tkwić problem ?

Witam ;) Mam problem gdyż zainstalowałem środowisko graficzne Gnome 3 i gdy włączam wyskakuje mi komunikat że się nie uruchomi bo może być to spowodowane niemożliwością obsługi tegoż środowiska graficznego i włącza mi się środowisko zastępcze. Jako główne środowisko posiadam LXDE. W czym może tkwić problem ?

Może być kilka przyczyn: masz egzotyczną kartę grafiki, nie masz akceleracji 3D, lub używasz zamkniętych sterów do ATI/NVIDII, które z Gnomem "powinny działać". Napisz wszystko co wiesz o swojej karcie graficznej i sterownikach. Na dobry początek lspci powinno wystarczyć.

Karta jest OK i sterowniki pewnie też. Możliwe, że poprawną pracę blokuje któreś z rozszerzeń Gnome3.

Uruchom gnome-tweak-tool, wyłącz wszystkie rozszerzenia i sprawdź czy będzie działać. Jeśli tak, to włączaj kolejno rozszerzenia i sprawdzaj, na którym Gnome padnie. Nie musisz się przelogowywać. po każdej zmianie: Alt+F2, wpisz "r" (bez cudzysłowu) i [ENTER].

• 1 month later...

Dlaczego nikt pytajac nie pomysli, zeby podac podstawowe informacje? Nawet tutaj w poscie #5 SeeM o to pyta. Jaka karta grafiki?

Co zrobiles zeby uruchomic Gnome3? Sprawdziles inne tematy o Gnome3 na tym forum? Wielokrotnie ja sam pisalem i diabli wiedza ile razy inni pisali o tym → http://forum.fedora.pl/topic/25234-gnome-shell-extension/page__view__findpost__p__157600

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...