NoRobot Napisano Październik 21, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2017 Problem: cannot install the best update candidate for package gstreamer1-plugins-ugly-1.12.2-1.fc26.x86_64 - nothing provides gstreamer1-plugins-ugly-free(x86-64) = 1.12.3 needed by gstreamer1-plugins-ugly-1.12.3-1.fc26.x86_64 ====================================================================================================================================================== pakiet Arch. Wersja Repoz. Rozm. ====================================================================================================================================================== Pomijanie pakietów z uszkodzonymi zależnościami: gstreamer1-plugins-ugly x86_64 1.12.3-1.fc26 rpmfusion-free-updates 196 k Podsumowanie transakcji ====================================================================================================================================================== Pominięcie 1 pakiet Nie ma nic do zrobienia. Już drugi dzień mi coś takiego wyskakuje i nie bardzo wiem co z tym zrobić. Czy ktoś z Was coś wie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 21, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2017 Nic nie zrobisz, musisz poczekaś a panowie z rpmfusion dodadzą brakujący pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredro Napisano Październik 21, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2017 Miałem dziś tak z Chromium przy aktualizacjach na Fedorze 27, ale odinstalowałem te przeglądarkę, ponieważ wiele filmików z youtube na niej nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Październik 21, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2017 To znaczy tylko cierpliwość może mi pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Październik 22, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2017 Coś mi się wydaje, że panowie z rpmfusion dodali nowy pakiet: gstreamer1-plugins-ugly x86_64 1.12.3-1.fc26 rpmfusion-free-updates za to panowie z Fedory chyba zostali przesunięci do zajmowania się wydaniem 27 i nie mają czasu zajmować się wersją 26: gstreamer1-plugins-ugly-free x86_64 1.12.2-1.fc26 updates Zarządzanie połączone z PR to zmora obecnych czasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 22, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2017 No tak się czasami zdarza, jeżeli pakiet ma zależności zarówno z repozytorium Fedory (gstreamer1-plugins-ugly-free), jak i Rpmfusion (gstreamer1-plugins-ugly). Czasami po którejś stronie aktualizacja się opóźni (przykładowo z powodu jakiś błędów, albo akurat nie ma komu jej zrobić) i przez kilka dni dnf odmawia aktualizacji pakietu. To nic poważnego, Fedora nigdy nie przeskakuje do bardzo nowszych bibliotek w ramach jednego wydania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi