esail Napisano Wrzesień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2011 To uciekaj i tam zostań. Taki kłopot połączyć odpowiedź na stary problem z nowym problemem? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Wrzesień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2011 Skąd teraz wziąć ten cały DVBDEV.H yum provides */dvbdev.h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Wrzesień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2011 Uciekam na nieopensourcowe win 7..... Moze tam zostan... Do adminów: moze by zamknac ten watek? Niczego nie wnosi. Poza tym producent porzucil wsparcie dla tego sprzetu wieki temu, wiec nie wiem po co sie szarpac. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Wrzesień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2011 @do wszystkich nie prosciej bedzie jak kazdy z forum da ignore na tego pacjenta i nie bedziemy pomagac komus kto ma calkowicie idiotyczne podejscie typu: "mam problem i chociaz wszystko mam podane jak na tacy to zrobcie to za mnie" przy okazji "straszac" przejsciem na win7. Jak chcesz to idz i placz na innym forum. My tu rozwiazujemy problemy a nie myslimy za innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2011 Uciekam na nieopensourcowe win 7..... Niech będą dzięki wszystkim bóstwom. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2011 [OFFTOPIC] Wątku nie będę zamykał, ponieważ: 1. jest w dziale "Offtopic", 2. problemy - poza sporadycznymi próbami terroru typu "przechodzę na W7" - dotyczą Linuksa i oprogramowania dostępnego na Linuksa niezależnie od tego czy coś jest czy nie jest wspierane przez producenta. Jeśli ktoś chce wymyślić koło, to czemu nie? Może będzie bardziej okrągłe? Jak napisał wyżej alkuzad, jest możliwość dodania użytkownika do listy ignorowanych. Jak to zrobić? 1. → http://i.imgur.com/lE7fF.png a potem 2. → http://i.imgur.com/hCvHG.png ot i wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2011 Zobaczcie ludzie jak to jest ; to z czym wczoraj bezskutecznie walczyem na F15 dziś na najnowszej 64-bitowej Chakrze [darek@chakra-pc H826D-expert-install]$ uname -aLinux chakra-pc 3.0-CHAKRA #1 SMP PREEMPT Thu Aug 18 21:26:23 UTC 2011 x86_64 AMD Turion II Dual-Core Mobile M500 AuthenticAMD GNU/Linux Poszło niemal z marszu ; [darek@chakra-pc H826D-expert-install]$ makemake -C /lib/modules/3.0-CHAKRA/source O=/lib/modules/3.0-CHAKRA/build SUBDIRS=`pwd` make[1]: Wejście do katalogu `/usr/src/linux-3.0-CHAKRA' LD /home/darek/H826D-expert-install/built-in.o CC [M] /home/darek/H826D-expert-install/aver/averusb-mod.o CC [M] /home/darek/H826D-expert-install/driver-core.o CC [M] /home/darek/H826D-expert-install/aver/osdep_th2.o CC [M] /home/darek/H826D-expert-install/aver/osdep_v4l2.o CC [M] /home/darek/H826D-expert-install/aver/osdep_vbuf.o CC [M] /home/darek/H826D-expert-install/aver/osdep_alsa.o LD [M] /home/darek/H826D-expert-install/h826d.o LD [M] /home/darek/H826D-expert-install/averusbh826d.o Building modules, stage 2. MODPOST 2 modules CC /home/darek/H826D-expert-install/averusbh826d.mod.o LD [M] /home/darek/H826D-expert-install/averusbh826d.ko CC /home/darek/H826D-expert-install/h826d.mod.o LD [M] /home/darek/H826D-expert-install/h826d.ko make[1]: Opuszczenie katalogu `/usr/src/linux-3.0-CHAKRA' strip --strip-debug *.ko Szkoda słów ..... i nerwów . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Wrzesień 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2011 Szkoda słów ..... i nerwów . Dokładnie. Naszych słów i nerwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2011 Niestety przed chwila najnowsza chakra tez mnie zawiodla . Zainstalowalem sterownik FGLRX zgodnie z opisem na Wiki chakry . Po restarcie laptopa gdy startuje chakra w pewnym momencie panel LCD w laptopie wylacza sie , jest calkowicie czarny . Gdy uruchomilem ta chakre w trybie recovery uruchomil sie tylko system tekstowy . Gdy wtedy dalem w konsoli polecenie LSMOD zauwazylem obecnosc obydwu modulów ; FGLRX i RADEON . To jest chyba zle ze modul radeon nie wylaczyl sie . Gdy dalem polecenie - X -configure a nastepnie X - config /root/xorg.conf.new to pokazal mi sie ciemnosiwy ekran Wczoraj na F15 mialem podobnie ; po zainstalowaniu KMOD-CATALYST i restarcie lapka X-y co prawda wstaly ale gdy dalem LSMOD tez widzialem obydwa modfuly ; fglrx i radeon, Co ja robie zle w obydwu tych dystrybucjach ? ze smutkiem pisze tego posta siedzac na platnym win 7 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Wrzesień 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2011 Gdyby ten post był na temat, to może bym Ci nawet pomógł, ale ponieważ tak nie jest, nie zamierzam przyłączać się do zaśmiecania wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 Powiem wam taką rzecz ; wczoraj włączyli w mojej okolicy nadajnik pakietu MUX 3 . Teraz już wszystko to co do tej pory miałem w analogu mam już na cyfrowo . Mogę więc odłożyć na bok hybrydowy tuner Avermedii a używać tunera tylko cyfrowego AF9015 FILTER . To urządzenie na wszystkich dystrybucjach z jądrem 2.6.37 i nowszych działa z marszu . Nie potrzeba instalować żadnych sterowników , moduł jądra dvb-usb-af9015 ładuje się automatycznie . Trzeba tylko wrzucić plik dvb-usb-af9015.fw do /lib/firmware/ Tak że problem ze sterami do tunera Avermedia "umarł śmiercią naturalną" . !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 Tak ze problem ze sterami do tunera Avermedia "umarl smiercia naturalna" . !! Nam sie wydawalo, ze on umarl juz pól roku temu. Ale jak potwierdzasz szczesliwa smierc to chyba mozna w koncu zamknac temat, bo jeszcze w przyszlosci po raz kolejny podkusi Cie, zeby tu napisac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Grudzień 11, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2011 Myślałem że to już koniec problemów ale niestety tak nie jest . Do laptopa podłączyłem nowy tuner AF9015 i jest spokój . Ale tuner avermerdii podłączyłem do starego blaszaka . Dziś zainsytalowałem na starym kompie najnowszego CENTOS-a 6.1 Ma on jądro 2.6.32-cośtam i myślałem że instalacja tych sterów na takim starszym jądrze się uda . Niestety - moje nadzieje okazały się płonne . By wlodarek1 at 2011-12-11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi