@WalDo Napisano Grudzień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2009 Czy to samo zagraża Fedorze ?Głupich nie sieją... Jak nie uważasz co robisz, to Twoja wina a nie systemu. Również instalacja paczek niewiadomego pochodzenia (a takie w sumie znajdziemy na Gnome-look) to ryzyko, którego użytkownicy powinni być świadomi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Grudzień 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2009 Moim zdaniem Ubuntu to dystrybucja trochę "na odczep się". Z wersji na wersję to odgrzewane kotlety. Jedyny plus dla Canonical to wersja LTS - po roku staje się bardzo stabilna, czego nie można powiedzieć o najnowszych wersjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Luty 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Mam dla userów Fedory "dobrą" wiadomość W ubuntu 10.04 które ma sie dopiero ukazać planują wprowadzenie modułu nouveau który bedzie domyślnym sterownikiem kart nvidii zamiast drivera "nv" . Wiemy ile postów już napisano na tym forum o tym jak to stery nvidii instalowane z repo "gryzą się " z tym głupim modułem . W poradniku mamy opisane jak tego dziada zablokować . Na forum ubuntowym już ludzie czują jakie będą z tym klopoty bedzie bieda na ubuntu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Dobra decyzja, tylko trochę spóźniona. Mogli już dawno przejść na nouveau i oszczędzić sobie kłopotów z tym głupim modułem od nvidii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Luty 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2010 Czytaj uważnie - to nie jest luka w zabezpieczeniach(mimo, że prędzej czy później GNOMEowe ułatwiaczki na tym polegną), musisz podać hasło roota. A to oznacza, że ten "trojan" działa, że tak powiem, wszędzie i nigdzie. Zadziała gdziekolwiek zostanie zawleczony, ale nie odpali ise sam nigdzie, gdzie mu sie na to nie pozwoli Deja Vu z "trojanem" na iPhone Też zrobili halo, że trojan itd. bo wszystko po jailbreaku jest uruchamiane z root i inne takie - przepraszam - pierdoły Z tym, że cały numer polega na tym, że: 1) Trojan nie był odnotowany wszędzie (w Polsce nie było) 2) Potrzebne jest DOMYŚLNE hasło root, jeśli jest zmienione na inne, trojan ma failure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Październik 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2010 Mam "dobrą wiadomość dla użytkowników Fedory ; przetestowałem najnowsze , jeszcze niestabilne Kubuntu 10.10 RC i niestety ; program zynaddsubfx nie uruchamia sie na najnowszym kubuntu bez Jack-a zynaddsubfx.kubuntu A Jack też się nie chce uruchomić , wywala błędami ; jack.kubuntu Czyli na ubuntu też jest coraz gorzej !! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Październik 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2010 ' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2010 avatar multics'a jest najlepszym komentarzem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2010 Darek, napiszę wprost, bo naszych wielokrotnych i nieustannych aluzji widać nie rozumiesz. Nikogo nie obchodzi zyndubcośtam. Naprawdę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2010 Bardzo bardzo nas to nie obchodzi. Wręcz fizycznie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Październik 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 Czyli na ubuntu też jest coraz gorzej !! Z tym zdaniem Darka mogę się zgodzić. Całkiem niedawno chciałem zainstalować siostrze na lapku Acer Aspire 5320 lampercika i przy próbie live zaproponował mi instalacje zamkniętych sterów do wifi broadcom-a, tylko że do ukończenia instalacji domagał się restartu (bez sensu). W starszej wersji ta sama instalacja nie wymagała ponownego uruchomienia. A gdy posadziłem ubunciaka na dysk, to nawet nie proponował żadnych instalacji do wifi. Ponieważ z natury jestem leniwy i nie chciało mi się stawać w szranki z ubuntu, by uruchomić tą kartę wifi, zdecydowałem się na instalacje fedory, na której broadcom działał OTB. Tak na marginesie, ciekaw jestem kto wpadł na ten genialny pomysł by w oknie przyciski do minimalizacji, zamknięcia itd. umieścić po lewej stronie. Strasznie mnie to irytowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Październik 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 Tak na marginesie, ciekaw jestem kto wpadł na ten genialny pomysł by w oknie przyciski do minimalizacji, zamknięcia itd. umieścić po lewej stronie. Strasznie mnie to irytowało. Apple tak robi w swoich systemach, a podobno są mega intuicyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Październik 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 Starsze MacOS-y też miały po prawej te przyciski i wygodnie się na nich pracowało, o klasę przewyższały windowsy z serii 9x, ale to już zupełnie inna bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 Oczywiście to będzie offtop z mojej strony, ale odczuwam potrzebę podzielenia się tym z Wami: Z jakiegoś powodu nienawidzę tego wątku Macie podobnie, jak widzicie, że to właśnie w nim ktoś dodał odpowiedź? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2010 Z jakiegoś powodu nienawidzę tego wątku Macie podobnie, jak widzicie, że to właśnie w nim ktoś dodał odpowiedź? Z nowym tytułem wątku mogę go odwiedzać non stop! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi