DarkTiger Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Witam mam na imie Adam mieszkam w Świnoujściu (chyba tak to się pisze ) chodze do gimnazjum publicznego nr1, (kończe 3 klase), (_linuxa_ → Linuksa) ORT a dokładnie FC3 od grudnia ale balem się zainstalować i wkońcu zainstalowałem w marcu, narazie fedorka działa mi super i nie mam zamiaru zmieniac dystrybucji z niecierpliwościa czekam na FC4 POZDRO DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabu Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Witam, mam na imię Michał, mieszkam w Pruszkowie. Z linuksem mam styczność od 2005 roku, kiedy to jeszcze jako uczeń ogólniaka poznałem Mandrake 8.0 będąc praktykantem Jak można się domyślić ... używam Fedory Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HqPL Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Witam Sądze, iż wypadało by się również przestawić. Mam na imię Mateusz. Ostatni rocznik piszący starą maturę ( sobie obliczcie jka chcecie ). Poznawac Linuksa zaczlem od Slacka 6 z jakiegos czasopisma komputerowego( wersji nie jestem pewien). Bardzo spodobal mi sie ten OS, zwlaszcza te wszystkie komendy podobne do DOS'a Lecz ileż można siedzieć w konsoli bez netu itd. Potem miałem dłuższą przerwę. Nastepnie kilka innych dystrybucji. Obecnie chciałbym pograć w jakies gierki pod linuxem, nauczyć sie C++ wlasnie na ta platformę, no i uniezależnić się od MajkroSzoftu. Dzieki C ya. Pozdrawim Całe Kuj-Pom . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tjed Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Hmmm... Tomek, 4 rok na PL (Lipotechnika Bubelska -> ), studiuje informatykę w czymś tam. Jestem młodym, ale forumowiczem nie użytkownikiem Linuksa. Jak wielu przeszedłem przez wiele dystrybucji by dłużej zatrzymać się przy Fedorze. FC polecił mi kumpel z innej uczelni więc używam i narazie jestem happy. Jak będzie dalej ... zobaczymy. Myślę że zostanę tu na dłużej. Według mnie (_linuks_ → Linux) ORT uczy pokory, cierpliwości i samozaparcia :lammer: ... Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Witam, mam na imię Wojtek i spory kawałek życia już za sobą. Teraz chyba zaczyna się ta najciekawsza jego część Moja przygoda z Linuksem zaczęła się kiedy po zmianie sposobu życia spowodowanej utratą zdrowia dostałem komputer (było to w roku 2001). Teraz (_linuks_ → Linux) ORT jest moją fascynacją i stale w nim coś "grzebię" i testuję. Cieszę się, że jesteście na Forum i można z Wami porozmawiać. Może kiedyś zorganizujemy jakiś ogólnopolski zjazd i poznamy się osobiście :?: Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Może kiedyś zorganizujemy jakiś ogólnopolski zjazd i poznamy się osobiście :?: Jestem chętny, pewnie wiele innych osób również... Jedyny problem jest taki jak zawsze na fedora.pl, cienko z organizacją... Może ktoś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Kto założył Forum? Czy jest ktoś, kto je firmuje, czy też powstało smoistnie ? Jak sie tu pierwszy raz logowałem, to w ślad za ciasteczkiem (najprawdopodobniej), przyszedł do mnie mail z zaproszeniem do kupna FC4. Pochodził on ze stowarzyszenia zajmującego się rozpowszechnianiem Linuksa, a majacego swoją siedzibę w Krakowie przy ul. Kątowej 1. Tajemnicza sprawa Może ten ktoś pomógłby w organizacji, a jak nie, to myślę, że się jakoś zorganizujemy. Możnaby powołać do życia Ogólnopolskie Stowarzyszenie Użytkowników (Miłosników) Fedory i organizować spotkania, szkolenia i inne ... Przez jakiś czas obserwowałem działalność panów z Aurox-a. Było ono bardzo dynamiczne i kreatywne w tej dziedzinie. Szkoda tylko, że produkt okazał się lichy Właśnie z Aurox=a przeszedłem na FC3 i stwierdziłem, że ona dobrze działa, bo nie dotknęła jej ręka developerów Aurox-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Kto założył Forum? Czy jest ktoś, kto je firmuje, czy też powstało smoistnie ?Bardzo nieoficjalnie mogę Ci powiedzieć, że serwer i domenę sponsoruje dystrybutor Red Hat-a w Polsce, http://www.bel.pl Jak sie tu pierwszy raz logowałem, to w ślad za ciasteczkiem (najprawdopodobniej), przyszedł do mnie mail z zaproszeniem do kupna FC4. Pochodził on ze stowarzyszenia zajmującego się rozpowszechnianiem Linuksa, a majacego swoją siedzibę w Krakowie przy ul. Kątowej 1.Chyba kątowa 6/1, heh, czasem pamięć mnie nie zawodzi Mail otrzymałeś właśnie od przedstawionej wyżej przeze mnie firmy. Może ten ktoś pomógłby w organizacji, a jak nie, to myślę, że się jakoś zorganizujemy. Możnaby powołać do życia Ogólnopolskie Stowarzyszenie Użytkowników (Miłosników) Fedory i organizować spotkania, szkolenia i inne ... Przedstawiciel tej firmy to bardzo fajny człowiek, niestety również bardzo zajęty. Na początek IMO lepiej zorganizować coś nieoficjalnego. Heh, jak powołasz to stowarzyszenie to dołączę Przez jakiś czas obserwowałem działalność panów z Aurox-a. Było ono bardzo dynamiczne i kreatywne w tej dziedzinie. Szkoda tylko, że produkt okazał się lichy Właśnie z Aurox=a przeszedłem na FC3 i stwierdziłem, że ona dobrze działa, bo nie dotknęła jej ręka developerów Aurox-a Developerzy Auroksa odwalają masę dobrej roboty i szanuję ich za to. W Auroksie są paczki o których Fedorowicze mogą pomarzyć (Neostrada, Blueconnect itd.). Jak skończę naukę programowania też zacznę robić (żart). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Nie mam niestety najnowszych wiadomości o Aurox-ie, bo jak mi się 10.0 rozleciało i Synaptic chciał na dzień dobry wyrzucić ponad 140 pakietów w tym kilkanaście kluczowych dla systemu, oraz system nie wykrywał napędu DVD, a kolejne "poprawione" wersje mialy takie same błędy, to zrezygnowałem ze współpracy. Jeśli chodzi o stowarzyszenie, to jest potrzebne conajmniej 15 osób (patrz ustawa o stowarzyszeniach) , a ja występuję tylko w jednej osobie. Myslę jednak, że pójdę na ul. Kątową i prozmawiam z nimi, bo dobrze byłoby coś takiego powołać do istnienia w tej czy innej formie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Jeśli chodzi o stowarzyszenie, to jest potrzebne conajmniej 15 osób (patrz ustawa o stowarzyszeniach) , a ja występuję tylko w jednej osobie. Myslę jednak, że pójdę na ul. Kątową i prozmawiam z nimi, bo dobrze byłoby coś takiego powołać do istnienia w tej czy innej formie Mówisz poważnie o tym stowarzyszeniu? Jeśli tak, to IMO wystarczą trzy osoby, by założyć, choć są jakieś różne rodzaje i nie wiem za bardzo, pod który to kwalifikowałoby się. A teraz zejdźmy na ziemię . Jakie są korzyści z założenia czegoś takiego? No i oczywiście jakie są "niekorzyści"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Korzyści są takie że się występuje jako osoba prawna i wtedy łatwiej coś uzyskać, zorganizować itd. Można funkcjaonawać wyłącznie w sieci, a można również robić coś wiecej w realnym (jeszcze) świecie Niekorzyści i bezsens takiego rozwiązania podyktuje ci na pewno twój sceptycyzm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 witam mam na imie Przemek pochodze z tarnowa a przygode z linuksem zacząłem w maju (zresztą w ten sam dzień co zarejestrowałem się na forum) do tej pory miałem styczność z linuksami live cd (knoppixem, slaxem, damn small i wiele innych) nawet prubowałem → próbowałem FreeSBIE, po tym wszystkim kumpel mnie namuwił → namówił na fedore i się stało teraz nie moge się z nią rozstać zainstalowałem sobie jeszcze slackware, ale to już nie było to samo co fedora, więc narazie go odłożyłem na (_puźniej_ → później) ORT → później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Łoooł! Ale burak ze mnie. Nawet się nie przedstawiłem. Nadrabiam: Trzy bobry, jestem Konrad Kokosowy, jestem amiga-maniakiem, w wolnych chwilach zrywam struny w moich gitarach, ale moim celem w życiu jest namówienie patpi'ego, aby powrócił do starej ksywki. Praca domowa odrobiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soleth Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Witam! Jestem Mateusz z Olsztyna. Linuksem bawie sie od jakichs 3 miesiecy, a Fedorą ok miesiac. I na razie mi sie podoba ta współpraca Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Lipiec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 @FC_user Juz byly takie propozycje kiedys.. (nawet ode mnie jedna wyszla).. ale tłum nie przyjął jej zbytnio entuzjastycznie.. moze to i z powodu braku czasu.. a moze mnie po prostu nie lubią ;P W kazdym bądz razie jestem za.. (byle w centrum polski, abym mial blisko ).. Zartuje.. mozna taki 3 dniowy zjazd zorganizowac.. tylko co na takim zjezdzie ?? zaawnsowane zagadnienia ? jak postawic super-konkretna sieci wi-fi i inne takie pierdoly ?? czy raczej uchlamy sie wezmiemy gitare posiewamy i takie tam :P ..... a moze i jedno i drugie Ja jestem za.. moge nawet aktywnie uczestniczyc w takiej akcji.. [jedyny problem to to, iz jestem aktualnie niezbyt letni.. a mianowicie nieletni ] Pozdrawiam PS. Pat nowy avatarek PS. Jezeli chcemy cos zoorganizowac to trzeba zaczac rzucac konkretnymi propozycjami to trza by bylo Hotel wynajac --(przydalby sie sponsor .. ewentualnie kazdy sam wynajmuje) trza by sale zaltwic kompy zaltwic preojektor zalatwic madrych ludzi zaltwic.. i przede wszystkim tot rza by bylo dobry plan zaltwic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi