thof Napisano Czerwiec 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2011 Haha... Stabilność? Przecież Gnome 3 jest mniej stabilne niż pierwszy alfy KDE 4, który się nader często sypał. Podczas moich testów nie zliczę ile razy musiałem restartować gnome-shell. Pewnie masz jakiegoś radeona. U mnie na lapku z jakimś chipsetem intela (mostek południowy ICH9M) przez miesiąc system tylko raz się zawiesił. A na drugim lapku też intel, ale starszy chyba 965, przez 2 tyg. ani razu nic się nie stało. Jak dla mnie to wskazuje, że środowisko działa stabilnie.Np. KDE4 pomimo już wydanej wersji 4.6.3 nadal nie radzi sobie z moim sprzętem, głównie kartą graficzną, który jest bardzo typowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Czerwiec 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2011 Nie wiem czy GF 9600 GT nazwiesz "jakimś Radeonem". KDE działa mi znacznie stabilniej niż nowe Gmnome. Najlepiej działało Gnome 2.x ale cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magnum44pl Napisano Lipiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2011 Mnie na GF 9800GT chodzi płynnie, w przeciwieństwie do KDE 4.6.3. A ogólnie nowe GNOME strasznie przyspiesza prace. Jestem z niego zadowolony. Ten bug, że wszystkie ikonki w tray'u są takie same, też posiadam. A czy komuś udało się odpalić na G-S compiz? Bo mi się wykrzacza non stop. Nie wiem, jak wyłączyć całkowicie Mutter i podmienić go na compiz. Podobno G-S nie współgra z compizem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Lipiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2011 A czy komus udalo sie odpalic na G-S compiz? Bo mi sie wykrzacza non stop. Nie wiem, jak wylaczyc calkowicie Mutter i podmienic go na compiz. Technicznie i absolutnie niemozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magnum44pl Napisano Lipiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2011 A da się uzyskać zbliżone efekty? Jak np. w Kwin? Ciekawe czy to połączenie będzie realne w Gnome 3.2 ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2011 A czy komuś udało się odpalić na G-S compiz? Równie dobrze mógłbyś zapytać czy udało się komuś odpalić compiza na windowsie A co do efektów to raczej nie można innych uzyskać. Bug związany z trayem (to w sumie teraz status menu) mogliby faktycznie już poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubuniek Napisano Lipiec 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2011 A ja tak sobie pozwolę napisać, że lubię KDE i od początków moich przygód z Linuksem byłem jego uzytkownikiem. Później używałem jakiś czas Mint'a i GNOME mi nie przeszkadzało a i nawyki z KDE dało się przerobić. Teraz mam znów KDE i większości funkcji nie uzywam. Sysyem ma działać i się nie wykrzaczać. GNOME3 według mnie jest szybkie jeśli chodzi o poruszanie się w nim. Wystarczy tylko trochę ćwiczeń i zmiany przyzwyczajeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magnum44pl Napisano Lipiec 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2011 Ja też lubię KDE, ale jak stworzę nowy folder to nie pojawia się od w Dolphinie. Muszę odświeżać wszystko, a to trochę wkurzające jest Z resztą Kwin nie chciał współgrać z moim sprzętem, widać było jak rysuje okna itd. A G-S chodzi dobrze i jest git. Zobaczymy co będzie, jak wyjdzie wersja 3.2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Lipiec 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2011 Zobaczymy co będzie, jak wyjdzie wersja 3.2 Mam nadzieję, że część błędów poprawią i dodadzą chociaż kilka brakujących funkcji, które w Gnome 2.x miałem na starcie. Aktualnie mam KDE i Gnome 3 więc aż tak mnie nie drażni, ale jednak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magnum44pl Napisano Lipiec 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2011 W sumie to mają lepszy start, niż KDE 4. Pamiętam jak ściągnąłem pierwsze Kubuntu z KDE 4 to miałem non stop problemy z plazmą i z obsługą Dolphina. Ale po wersji 4.2 nie rozstawałem się z KDE aż do czasu Gnome 3 ^^ Gnome 2 jakoś do mnie nie przemawiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Lipiec 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2011 Tylko że KDE do wersji ok 4.3, było uważane przez developerów KDE za wersję developerską. Z jakiegoś powodu dystrybucje rzuciły się na nią. Dzięki forumowiczom udało mi się sprawić ze G3, wygląda prawie jak G2 tuz po instalacji. Ale co z tego skoro, G2 był dla mnie punktem wyjścia do customizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2011 Coś mnie dzisiaj podkusiło, żeby zaktualizować KDE do wersji 4.6.5 i sterowniki nvidii do 280.04 i "niestety" okazało się, że wszystkie problemy jakie miałem zostały naprawione KDE z efektami odświeża okna porównywalnie do G3. Ogólnie cały pulpit reaguje na każdą akcję niemal natychmiast. Tak jeszcze u mnie nigdy nie było. Chyba konkurencja ze strony Gnome dobrze na nich wpłynęła. Teraz mam problem, bo zdążyłem już się przyzwyczaić G3, ale KDE4 jest w tej chwili lepszym środowiskiem (wiadomo ma dużo większy staż). Sam nie wiem co robić To taki problem bogactwa. Ale to dobrze, bo teraz linux ma dwa naprawdę nowoczesne pulpity i wiele lżejszych, na czele z wychwalanymi przez wielu Xfce i LXDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magnum44pl Napisano Lipiec 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2011 Przecież zawsze można korzystać z KDE do czasu wydania Gnome 3.2, a potem zdecydować, czy Gnome 3.2 Ci już odpowiada, czy nie Ale coś czuję, że sam też KDE sprawdzę, bo jednak mam do niego sentyment Chociaż nadal kibicuję chłopakom od Gnome 3 ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Lipiec 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2011 Coś mnie dzisiaj podkusiło, żeby zaktualizować KDE do wersji 4.6.5 i sterowniki nvidii do 280.04 i "niestety" okazało się, że wszystkie problemy jakie miałem zostały naprawione KDE z efektami odświeża okna porównywalnie do G3. Ogólnie cały pulpit reaguje na każdą akcję niemal natychmiast. Tak jeszcze u mnie nigdy nie było. Chyba konkurencja ze strony Gnome dobrze na nich wpłynęła. Teraz mam problem, bo zdążyłem już się przyzwyczaić G3, ale KDE4 jest w tej chwili lepszym środowiskiem (wiadomo ma dużo większy staż). Sam nie wiem co robić To taki problem bogactwa. Ale to dobrze, bo teraz linux ma dwa naprawdę nowoczesne pulpity i wiele lżejszych, na czele z wychwalanymi przez wielu Xfce i LXDE. moglbys napisac w jaki sposob uaktualniles do wersji 4.6.5 wszedzie widze tylko 4.6.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2011 moglbys napisac w jaki sposob uaktualniles do wersji 4.6.5 wszedzie widze tylko 4.6.3 Używam Archa, a w nim aktualizacje pojawiają się zawsze w dniu wydania. Na Fedorze pewnie trzeba poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi