sokar620 Napisano Grudzień 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2009 U mnie, przy 96xx, po aktualizacji wszystko działa bez żadnego kombinowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.levvy Napisano Grudzień 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2009 Do środy robie projekt, w środę sprawdzę, bo coś mam przeczucie, że się nie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 Naiwnie myslalem, ze skoro stery sa juz w repo nie testowym, to wystarczy je zainstalowac. Jesli ktos tez ma takie zamiary, niech uwaza, bo bez kombinacji najwyrazniej sie nie obedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 bo bez kombinacji najwyrazniej sie nie obedzie Za pierwszym razem zawsze będzie kombinacja, bo trzeba w większości przypadków przebudować initramfs (usunięcie nouveau). Osobiście wolałbym, żeby nie robiła tego bez mojej wiedzy paczka instalacyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 Za pierwszym razem zawsze będzie kombinacja, bo trzeba w większości przypadków przebudować initramfs (usunięcie nouveau). Osobiście wolałbym, żeby nie robiła tego bez mojej wiedzy paczka instalacyjna Na szczęście w niektórych przypadkach wystarczy samo zblacklistowanie nouveau, tak jak u mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 [...]samo zblacklistowanie [...]Teraz popatrzyłem na mojego posta i widzę, że prześlicznie go napisałem z logicznego punktu widzenia "Zawsze", czyli "w większości przypadków" Oczywiście lepiej byłoby napisać "w znacznej części przypadków należy przebudować initramfs", ale jak słusznie zauważył Amos w wielu przypadkach wystarczy to co przychodzi w paczkach kmod-nvidia, czyli dodanie nouveau do czarnej listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Grudzień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 Słuchajcie mam do was pytanie czy działają wam efekty pulpitu ? Bo u mnie na fedorce 12 z jajkiem PAE i sterami z repo nie mogę efektów włączyć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cukier Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Właśnie testuje sobie F12 na oddzielnym dysku. U mnie pomogło: yum update yum install kmod-nvidia oraz wyłaczenie w grub.conf nouveau, sterowniki wstał i wszytko działa, również efekty pulpitu. Zauwżyłem jeden probem, jak klikam na znaczek fedory na pasku zadań, żeby dostać się do menu KDE4 to trwa to kilka ładnych sekund, zanim pojawi się menu KDE4 (tak jakby KDE na chwili zawieszało się ale myszka noralnie chodzi itd.). Wyłączanie efektów pulpitu nie rozwiązuje tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Było coś na ten temat, może nawet w tym wątku rzece. Zobacz post #76, ale nie wiem czy akurat to pomoże. Zobacz jak działa "klasyczne menu" (prawy przycisk myszy na ikonie menu kde). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Grudzień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2009 A mi działają stery Nvidi, bez żadnej zabawy i pieprzenia się, niemalże z pudełka, jak? Zainstalowałem Ubuntu... F12 to kpina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonio Napisano Grudzień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2009 Ubuntu 9.10 też nie tykało mojej 6600GT. Jak na 8200 nie wiem, wiem, że Fedora nie chce ich ruszyć ani trochę. Siedzę na monitorze 22" w rozdziałce 800x600 bez akceleracji :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitcarn Napisano Grudzień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2009 Czytając tematy dotyczące fedory 12 dochodzę do wniosku ,że ja jakiś wyjątkowy szczęściarz jestem, system śmiga aż miło patrzeć ,nic się nie sypie,nie zawiesza.Uruchomiłem yumexa ,wybrałem repo rpmfusion-nonfree-updates-testing ,zaznaczyłem akmod-nvidia dociągnęły się zależności i karta gf 7600gs działa bez problemu ,compiz również, teraz przy każdej aktualizacji kernela pobierają się paczki kmod-nvidia. Blokowałem nouveau zgodnie z poradnikiem włącznie z przebudową initramfs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonio Napisano Grudzień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2009 Hah, no mi się nawet nie chce tryb graficzny na Livecd w F12 odpalić W Ubuntu się odpala (co dziwne), ale po zainstalowaniu sterowników jakieś dziwne zniekształcenia obrazu się pojawiają, jakby obraz falował?.. W każdym razie tak jest na kilku różnych wersjach sterownika : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Grudzień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2009 A mi działają stery Nvidi, bez żadnej zabawy i pieprzenia się, niemalże z pudełka, jak? Zainstalowałem Ubuntu... F12 to kpina. Nie przesadzajmy ja właśnie z ubuntu przesiadłem się na fedore, jestem już z nią od wersji 10 i powiem szczerze, że w moim odczuciu to ubuntu jest kpiną ale jak to mawia pewien bardzo mądry informatyk ta dystrybucja jest najlepsza, którą znamy najlepiej i tego się i ja trzymam. Co do sterowników mam kartę geforce 9300m i jajko PAE, nvidia instalowana zgodnie z poradnikiem wszystko działa dobrze, miałem pewien problem z compizem ale po ostatnich aktualizacjach wszystko jest ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agentx Napisano Grudzień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2009 Zauwżyłem jeden probem, jak klikam na znaczek fedory na pasku zadań, żeby dostać się do menu KDE4 to trwa to kilka ładnych sekund, zanim pojawi się menu KDE4 (tak jakby KDE na chwili zawieszało się ale myszka noralnie chodzi itd.). Wyłączanie efektów pulpitu nie rozwiązuje tego problemu. Znany bug w fedorze z nvidia, zainstaluj paczki z tej strony: http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=142860 ja zainstalowałem dwie paczki: xorg-x11-server-Xorg-1.7.1-12.fc12.i686.rpm xorg-x11-server-common-1.7.1-12.fc12.i686.rpm i wszystko działa, opis błędu tutaj: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=533620 Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi